Asistare juridica la fertilizarea in vitro

Ministerul Sanatatii a inceput programul de fertilizare in vitro (FIV) si embriotransfer (ET). Acesta a intrat in vigoare din 15 iunie 2011 si se adreseaza cuplurilor infertile. Casa de avocatura Coltuc, initiatoarea petitiei “Asociatia Pro Mama-Surogat” si a grupului cu acelasi nume, sustine acest program al Ministerului Sanatatii asistand cuplurile la  formarea dosarelor si la indeplinirea tuturor fomalitatilor.

Obiectivul subprogramului FIV/ET consta in tratamentul infertilitatii de cuplu prin aplicarea procedurii de fertilizare in vitro si embriotransfer la un numar limitat de cupluri selectate pe baza indeplinirii cumulative a unor criterii de eligibilitate.

Dosarul medical, respectand criteriile de includere, va fi inregistrat de catre Centrul de Fertilitate, iar copia acestuia va fi transmisa la Ministerul Sanatatii pentru evaluare. Pentru pastrarea confidentialitatii, copia dosarului va cuprinde doar un cod.

In urma depunerii dosarului la Ministerul Sanatatii, acesta va fi analizat de o comisie, numita prin Ordin de ministru, formata din 5 membri. In afara de reprezentantul Ministerului Sanatatii, a celor 2 medici ginecologi neimplicati direct in reproducerea umana asistata si medicul urolog va fi prezent si un reprezentant al societatii civile. Aceasta comisie se va intruni in primele 5 zile ale fiecarei luni.

Casa de avocatura Coltuc este alaturi de cuplurile care au probleme de fertilitate si doresc sa aiba un copil atat prin Asociatia Pro Mama-Surogat cat si prin asistarea la formarea dosarelor necesare pentru a intra in programul de finantare de catre Stat a fertilizarii in vitro.

Asociatia “Pro Mama-Surogat” poate fi regasita pe Facebook, iar cei care doresc sa semneze petitia o pot face pe site-ul petitieonline.ro.

Fondata in anul 2005, dupa o indelungata experienta in domeniu, Casa de Avocatura Coltuc a incercat si reusit sa se integreze pe deplin in piata juridica din Romania, oferind clientilor sai servicii profesionale prompte si eficiente. Departamente: recuperari creante, litigii, consultanta, registrul comertului, marketing si relatii cu clientii.

Pentru detalii:

Av. Coltuc Marius

avocat@coltuc.ro

www.coltuc.ro/blog