Asigurari Diverse estimeaza o crestere a pretului asigurarilor facultative de locuinta

Introducerea politei de asigurare obligatorie a locuintei a generat o competitie acerba intre companiile de asigurari. Aceasta competitie are o influenta directa asupra politei de asigurare facultativa a locuintei. De mentionat este faptul ca persoanele ce aleg sa incheie o polita de asigurare facultativa a locuintei nu este obligat sa incheie una obligatorie.

Conform datelor furnizate de UNSAR, in primele 9 luni ale anului 2011, numarul politelor de asigurare au crescut cu aprox. 2,5 milioane, din care 1,7 milioane politele facultative.

Potrivit previziunilor companiilor de asigurare, competitia mai sus mentionata va genera o crestere considerabila a preturilor asigurarilor facultative de locuinta.

Pentru a va face o idee despre pretului unei asigurari de locuinta accesati calculatorul asigurari locuinte pe care http://www.AsigurariDiverse.ro vi-l pune la dispozitie: in cazul unui apartament, construit inainte de 1977, asigurat la suma de 60000 Euro, pretul politei de asigurare a locuintei variaza intre 60 de euro si 144 de euro.