Asigurarea de sanatate Germana pentru ingrijire pe termen lung

asigurare de sanatate germanaCand suntem tineri si sanatosi nu ne gandim neaparat ca vom inainta in varsta si ca vom avea la randul nostru nevoie de ajutor sau ca parintii nostri care sunt in putere vor ajunge batrani, iar anii de munca vor ajunge sa se vada si in ceea ce priveste starea generala de sanatate.

 

Exista momente in viata cand pot aparea boli care sa necesite o ingrijire temporara sau o ingrijire pe termen lung. Cand ne gandim la sanatate e necesar sa ne gandim si la posibilitatea ca la un moment dat sa nu mai reusim sa avem noi grija de noi insine si sa fie necesar sa apelam la cadre medicale specializate. Nu este de dorit sa apara astfel de momente, insa e bine sa le prevenim sau sa avem o siguranta ca vom fi ajutati.

 

Ingrijirea pe termen lung este deobicei ceruta de oameni cu boli cronice, handicap fizic sau tulburari mentale si este dificil sa aiba grija de propriile nevoi de baza. Se aplica si un tratament care poate duce la reabilitarea persoanei in cauza, insa sunt si cazuri in care este necesara o ingrijire pe viata. Furnizarea ingrijirii se face de catre o asistenta medicala sau un alt medic. Ea poate avea loc la resedinta pacientului sau intr-o institutie specializata.

 

Ingrijirea poate fi si pe termen scurt, pentru pacientii cu afectiuni cronice, in cazul in care un pacient are nevoie de un anumit tratament fiind intr-o stare grava.

 

Astfel de situatii sunt cele ce urmeaza: recuperarea de la interventii chirurgicale sau accidente și alte tipuri de traume. Ingrijirea pe termen scurt se face in cele mai multe cazuri intr-o institutie spitaliceasca, de catre medici de specialitate si poate implica domenii ca terapia intensiva sau medicina de urgenta.

 

Scopul acestui tip de ingrijire fiind stabilizarea starii pacientului pentru a-i permite externarea din spital, desigur, avand un anumit program de recuperare recomandat de catre medicul care s-a ocupat de acel caz.

 

Ingrijirea pe termen lung are un grad tot mai mare de crestere, deoarece generatia Baby Boom care are acum varste cuprinse intre 51 si 69 de ani, sufera de tot mai multe boli datorita mediului tot mai poluat, a hranei si a stilului de viata dezechilibrat. Potrivit site-ului Medicare, aproximativ 12 milioane de oameni in varsta din SUA vor avea nevoie de îngrijire pe termen lung până în 2020.

 

Acelasi studiu prezinta faptul ca un procent de 70% din persoanele in varsta din Statele Unite Ale Americii care au nevoie de ingrijire pe termen lung, il vor primi de la familie si prieteni. Un alt studiu al Departamentul de Sanatate si Servicii Umane din SUA, arata ca 40% din americanii care ajung la 65 de ani ajung intr-un azil de batrani, iar 10% dintre cei din casele de ingrijire medicala vor sta acolo 5 ani sau chiar mai mult.

 

In Germania, incepand cu data de 1 ianuarie 1995, orice persoana care beneficiaza de asigurare de sanatate obligatorie sau voluntara are parte de ingrijire pe termen lung in mod automat, conform datelor de pe website-ul companiei de asigurare de sanatate germana BKK vor Ort, unde puteti gasi mai multe informatii. Aceasta asigurare cuprinde, in mare: ingrijire corporala, nutritie, mobilitate si aprovizionare.