ARTmania Festival 2010 prezinta Kamelot (SUA)

Festivalul ARTmania 2010 va avea loc in perioada 13-15 august. Ajuns la cea de a cincea editie, festivalul incepe comunicarea evenimentelor cu o trupa de peste ocean mult asteptata in Romania: Kamelot (SUA) va canta vineri in Piata Mare din Sibiu.

Kamelot este o trupa regala pe scena Metal, prestigioasa si influenta in ultimele doua decenii. Faima formatiei in randul fanilor si a presei a crescut progresiv, fiecare dintre cele sapte albume de studio depasindu-si predecesorul prin calitatea versurilor si a productiei. Kamelot combina diferite stiluri definind o marca distincta: “Cantam Power Metal la fel de mult ca si Progressive Metal si Gothic Metal”, spune fondatorul trupei, Thomas Youngblood.

Kamelot canta progressive/power metal si vin din Florida (SUA). Muzica lor contine elemente simfonice. Formatia a fost infiintata de chitaristul Thomas Youngblood si tobarul Richard Warner in 1992. In 1994 trupa a semnat un contract cu Noise Records si dupa un an si-au lansat albumul de debut: Eternity. Urmatorul album, “Dominion”, a aparut in 1997.

Tot in ’97 au fost inlocuiti doi membri: Richard Warner si vocalul Mark Vanderbilt. Locurile lor au fost ocupate de Casey Grillo si Roy Khan. In aceasta formatie Kamelot produce cel de-al treilea album de studio, “Siege Perilous” si pleaca intr-un turneu european in toamna acelui an. “The Fourth Legacy” a fost produs in Gate Studio din Wolfsburg (Germania) si lansat in ’98.

Vara anului 2000 s-a numit “New Allegiance Tour” si a marcat inregistrarile primului album live, “The Expedition”, in Germania, Austria, Elvetia, Olanda, Belgia, Italia, Grecia si Spania. Dupa cateva luni Kamelot prezenta “Karma”, albumul cu cel mai mare succes din discografia trupei. “Epica” si “The Black Halo”, apar pe piata in 2003 si 2005, doua albume inspirate din Faustul scris de Goethe. Turneul de promovare “Black Halo World Tour 2005” a trecut prin Europa (alaturi de Epica si Kotipelto) si Japonia (Silent Force). Au cantat la Bang your Head in Germania si la Graspop Metal Meeting in Belgia.

Primele clipuri ale trupei au fost filmate in 2005: “The Haunting” (Somewhere in Time) si “March of Mephisto”. Doua clipuri realizate de Patric Ullaeus, renumit regizor pentru stilul cinematic, pasional si plin de viata, calitati ce i-au oferit colaborari in toata lumea cu artisti talentati, agentii de publicitate si case de discuri. Patric este astazi creditat pentru avantul dat succesului multor artisti.

Data de cinci octombrie 2005 marcheaza intrarea muzicianului Oliver Palotai in Kamelot. Din aceasta zi formatia a devenit un cvintet. Oliver canta la clape si chitari (aditionale).

In cea de-a doua parte a turneului “Black Halo World Tour” au vizitat America (SUA, Canada, Brazilia) si Europa, prin Olanda, Suedia, Belgia si Norvegia, tara in care au filmat primul Dvd live, in 11 februarie in Oslo, tot cu Patric Ullaeus in spate. “One cold winter’s night” a fost lansat in noiembrie 2006.

“Ghost Opera” poarta numarul opt in discografia Kamelot. A fost lansat pe 1 iunie 2007 prin SPV/Steamhammer Records in Germania, apoi in Europa si America. Albumul s-a inregistrat si mixat la Gate Studios si Pathway Studios din Wolfsburg cu producatorii Sascha Paeth si Miro. Primul clip aparut pentru piesa “Ghost Opera” se poate viziona pe myspace. Un alt clip a fost filmat mai tarziu pentru “Human Stain”, “Rule the World” si “Love You to Death” in mai 2009.

“Ghost Opera” a fost relansat in martie/aprilie 2008 sub numele “Ghost Opera – The Second Coming” cu o noua preluare si un al doilea disc cu 14 piese, din care zece live inregistrate in Belgrad si, in plus, patru editari de studio: Season’s End, Pendulous Fall, Epilogue si un remix exclusiv pentru “Rule the World”.

Basistul Sean Tibbetts a fost invitat in turneele Kamelot din 2008/2009 in locul lui Glenn Barry ramas acasa cu familia. In ianuarie 2009 Kamelot incepe sa lucreze la albumul cu numarul noua intr-o cabana din Norvegia. Frecvent isi aduc la zi video-blog-ul cu clipuri. Se spune ca materialul pentru urmatorul album este mai dur ca inainte.

1 decembrie 2009: Sean Tibbetts devine basistul oficial Kamelot. Thomas Youngblood spunea atunci: “Glenn m-a sunat acum cateva saptamani si mi-a spus ca nu mai poate sa fie cu noi si ca trebuie sa paraseasca trupa. E ca un frate pentru noi si am trecut impreuna peste multe momente grele asa ca am vrut sa decida el ce vrea sa faca.”

Acum americanii din Kamelot sunt nerabdatori sa-si arate maiestria pe scena si sa-si convinga fanii de valoarea trupei. Kamelot incep turneul mondial in iunie din Europa si ajung la Sibiu pe 13 August, unde vor sustine ultimul concert din prima parte a turneului.

Biletele sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos, Carturesti, Diverta, Vodafone si online pe www.eventim.ro si www.myticket.ro adaugand la preturile de mai jos comisionul de ticketing in valoare de 6%.

Pana in 30 aprile 2010, biletele si abonamentele pot fi achizitionate la pretul de 70 RON pe zi si 110 RON pentru abonamente. In perioada 1-31 mai: 80 RON pe zi si 140 RON pentru abonamente. 1 iunie – 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente. 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente. Datorita legislatiei in vigoare preturile comunicate vor fi majorate in momentul achizitionarii cu un adaos de ticketing in valoare de 6%.

Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si de Consiliul Judetean Sibiu in parteneriat cu Lantul hotelier Continental Hotels.