Artistii EUROPAfest invitati la Palatul Elisabeta

Pe data de 15 mai, ora 12:00, artistii EUROPAfest au fost invitati la Palatul Elisabeta, continuand traditia intalnirilor anuale dintre artistii festivalului si Casa Regala. Muzicieni de jazz, blues, pop si muzica clasica de pe intreg continentul, care au captivat Bucurestiul incepand cu 4 mai, au adus putin din muzica si spiritul lor creativ la Palatul Regal.

Programul pregatit de organizatorii EUROPAfest a reflectat nivelul artistic ridicat al participantilor din festival. A fost ascultata o interpretare de virtuozitate a unuia dintre capriciile scrise de N. Paganini, cunoscut in prelucrarea sa pentru trompete ca si Marsul Reginei, care se intoneaza de obicei la intrarea capetelor incoronate. Frumoasa olandeza Merel Vercamenn a reusit sa captiveze audienta printr-o evolutie la superlativ. 
In continuare singura prezenta romaneasca din concursul international de jazz Bucharest International Jazz Competition, Loungerie II, a oferit o interpretare inedita a Imnului Regal al Romaniei, urmata de o prelucrare in stil personal, sentimentala si emotionanta a piesei Mariei Tanase – “Pana cand nu te iubeam”.

O intalnire extraordinara, in care s-au impartit zambete si strangeri de mana, s-a discutat cu muzicienii, s-au facut fotografii, spre marea bucurie si onoare a tuturor celor care au participat.

Inca din 2005, EUROPAfest se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu. Increzatori in puterea muzicii de a transcende dincolo de orice bariere si de a schimba in bine generatia tanara, Familia Regala sustine conceptul festivalului. In fiecare an, EUROPAfest aduna peste 300 de muzicieni din 45 de tari .

Urmatoarele zile ale festivalului includ si alte evenimente: 
-	Semifinala si Finala EUROPAfest 100% jazz and more – Bucharest International Jazz Competition, cel mai important eveniment de jazz al Bucurestiului care a reunit la start 24 trupe din 24 tari
-	Finalele Jeunesses International Violin Competition, pe 17 si 18 mai
-	Jam Sessions 
-	Gala EUROPAfest pe 19 mai, care reuneste cele mai apreciate prezente din festival. Cu acest prilej va fi acordata Diploma de excelenta din partea Casei Regale unei companii care sustine cultura.Informaţii suplimentare şi fotografii : 
jmEvents | 0720.31.61.62 | office@jmEvents.ro  | www.jmEvents.ro