Arta uneste sufletele fara discriminare

Astazi a avut loc deschiderea proiectului “Arta uneste sufletele fara discriminare” demarat de compania KFC Romania in colaborare cu Scoala pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti si Muzeul National de Arta al Romaniei.
Este pentru prima data in Romania, cand o companie colaboreaza cu un muzeu pentru a atrage atentia soicietatii asupra dreptului la o viata normala a copiilor cu deficiente de vedere.
Prin acest proiect, KFC Romania isi doreste sa atraga atentia asupra faptului ca accesul la cultura si arta nu trebuie sa fie ingradit si tributar perceptiilor sociale.
In cadrul actiunii de astazi, copiii au putut atinge diverse exponate din Galeria de Arta Romaneasca Moderna a muzeului. Desi de obicei acest lucru nu este permis, copiii au avut voie sa atinga si sculptura “Rugaciune” a lui Constantin Brancusi.
Apoi, in cadrul atelierelor de creatie special destinate au lucrat in lut si au putut experimenta tactil diverse materiale precum marmura, bronzul sau lemnul.
In incheierea vizitei, copiii au luat masa la restaurantul KFC Magheru unde au fost intampinati de reprezentantii companiei, care au oferit scolii in dar o serie de audiobook-uri, care sa foloseasca si generatiilor urmatoare.
Cristian Osiac, presedinte KFC Romania: “Ne-am dorit ca in luna copilului sa fim mai aproape de o categorie de copii adesea in mod nedrept neglijati – cei cu deficiente grave de vedere. Am vrut sa le oferim cateva clipe de normalitate, sa le oferim ocazia sa faca ceva care in mod normal le este greu accesibil. Fireste, nu ii putem ajuta pe toti copiii cu astfel de deficiente, dar ne-am dorit ca prin aceasta actiune sa tragem un semnal de alarama, sa atragem atentia societatii asupra lor”, a declarat Cristian Osiac.
Proiectul “Arta uneste suflete fara discriminare” va continua cu actiuni similare si in zilele de 16, 17 si 18 iunie.
Proiecte asemantoare destinate copiilor cu deficiente de vedere se desfasora deja in toate marile capitale europene, KFC Romania fiind prima companie care se implica intr-un astfel de proiect destinat copiilor din tara noastra.