AROBS Transilvania Software ocupa locul 8 in clasamentul Deloitte Technology FAST 50 2009, un top anual al companiilor de tehnologie cu cel mai accelerat ritm de crestere din Europa Centrala. Cu o crestere a cifrei de afaceri de 1.663% in perioada 2004 – 2008, AROBS se mentine in randul primelor zece companii identificate de aceasta competitie, repetand performanta din 2008.
“Ne bucuram pentru prezenta din acest an in clasamentul Deloitte Fast 50.
Intr-un context care la sfarsitul anului 2008 nu parea foarte fericit, am reusit sa avem cresteri atat pentru 2008 cat si pentru 2009, in toate zonele de business in care activam: navigatii GPS, sisteme de localizare parc auto prin GPS si solutii software dedicate firmelor din Romania, Europa de Vest si USA. Pentru urmatoarea perioada avem in vedere si extinderea activitatilor AROBS in Asia, mai exact Hong Kong, zona care prezinta un potential deosebit in ce privesc solutiile de business. Aceasta extindere ne va permite o consolidare a business-ului atat la nivel regional cat si international†a declarat Voicu Oprean, intors dintr-o calatorie de business din Asia.
Peste jumatate din companiile romanesti inscrise s-au calificat in clasamentul final din acest an: TeamNet International (locul 2, cu o rata de crestere de 3.317%), AROBS Transilvania Software (locul 8, +1.663%), LASTING Software din Timisoara (locul 29, +487%), The RED Point din Iasi (locul 35, +430%), si companiile din Bucuresti Advantage Software Factory (locul 45, +350%) si Romanian Soft Company (locul 47, +312%).
„Proiectul Deloitte Central Europe Technology FAST 50 se afla la a zecea editie, dar Romania participa doar de doi ani,†spune Laszlo Tandel, seful biroului regional Deloitte Cluj-Napoca. „Avem in acest an sase finaliste, dublu fata de anul trecut, ceea ce imprima o doza importanta de legitimitate initiativei noastre. Industria romaneasca de tehnologie are un potential imens, fapt evidentiat si de performanta companiilor incluse in acest top, companii care au actionariat autohton si care dezvolta proprietate intelectuala. AROBS Transilvania Software este deja o ‘veterana’ a acestui clasament, dupa ce anul trecut a ocupat locul 5, fiind prima companie romaneasca din topul final. Avem incredere ca AROBS va deveni un element important de referinta nu doar pentru economia clujeana, ci si pentru industria romaneasca de IT pe ansambluâ€.
Ca si in editiile anterioare, finalistii FAST 50 sunt in mod automat nominalizati in competitia Deloitte Technology FAST 500 EMEA, care include companii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Anul trecut, AROBS Transilvania Software si TeamNet International au reprezentat Romania in primele 100 de companii, fiind clasate pe locurile 49, respectiv 71.
AROBS Transilvania Software este o companie cu peste 11 ani de experienta in dezvoltarea de software atat pentru piata interna cat si pentru cea externa. Toti cei peste 170 de angajati care activeaza in sediul central din Cluj-Napoca si in birourile locale din Bucuresti, Iasi si Timisoara formeaza o echipa competitiva, puternic inclinata spre inovatie, cu un grad ridicat de specializare si experienta in lucrul cu cele mai noi tehnologii din domeniu.
In prezent compania activeaza pe 3 linii diferite de business si anume: dezvoltarea de solutii software destinate pietei interne (monitorizare flote auto, automatizarea fortei de vanzari, turism, etc); dezvoltarea de solutii software in regim outsourcing pentru clienti externi din Finlanda, USA, Germania, Elvetia, Belgia, etc. si distributia de sisteme de navigare GPS, smartphone-uri cu GPS si netbook-uri.
Ceea ce diferentiaza AROBS de restul companiilor din domeniu este cunoasterea foarte buna a pietei si a nevoilor locale; competentele dovedite prin certificari si parteneriate – Microsoft Gold Certified Partner, IBM Business Partner; experienta relevanta in dezvoltarea de solutii software in sfera GPS si referintele bune de la numerosi clienti din tara si strainatate.
Deloitte Europa Centrala Technology FAST 50 include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune, in baza ratei de crestere a veniturilor calculate in moneda locala din ultimii cinci ani (in cazul de fata, perioada 2004 – 2008). Companiile candidate trebuie sa detina proprietate intelectuala care contribuie semnificativ la veniturile operationale; or sa dedice o parte substantiala din venituri pentru cercetare si dezvoltare de tehnologie. De asemenea, candidatii trebuie sa fi raportat venituri anuale de cel putin 50.000 de euro pe an in ultimii cinci ani, sa aiba sediul in Europa Centrala, sa nu fie controlati de un investitor strategic si sa activeze pe piata de cel putin cinci ani.
Pe langa categoria principala, Deloitte recompenseaza din acest an si companiile de tehnologie care se afirma rapid – categoria Rising Stars, pentru firme ce nu indeplinesc criteriul activitatii de minimum cinci ani si care raporteaza venituri anuale mai mici. O alta categorie introdusa din acest an este Big 5, pentru companii mari (cu cifre de afaceri de peste 25 de milioane de euro in 2008) care inregistreaza in continuare cresteri importante, dar care nu pot concura cu ratele de crestere ale companiile din pozitiile de top ale Fast 50.
In urma rezultatelor din acest an, industria romaneasca de tehnologie a urcat pe locul 4 in randul tarilor incluse in top, dupa Ungaria (11), Polonia (9) si Cehia (8). Pe ansamblu, clasamentul central european este dominat de companii de Internet si dezvoltatori de solutii software. Pe fondul crizei economice globale, rata medie de crestere a cifrelor de afaceri s-a diminuat de la +1.271%, anul trecut, la +933%. Romania isi mentine o rata medie de crestere mai mare decat rata medie generala (+1.093%).