AROBS inovează serviciile dedicate transportului public din Iași

AROBS Transilvania Software, important producător și furnizor de aplicaţii software, anunţă ȋncheierea unui parteneriat cu Primaria Municipiului Iași, având ca scop furnizarea unei soluţii software de automatizare a vânzării biletelor pentru transportul ȋn comun.

AROBS a pus la dispoziţia municipalităţii ieșene și Regiei Autonome de Transport Public Iași atât soluţia software de administrare a automatelor, precum și cele 10 terminale care vor fi amplasate ȋn cele mai aglomerate zone din Iași, cu scopul de a eficientiza transportul public și de a ȋncuraja cetăţenii să folosească mijloacele de transport ȋn comun.

Terminalele achiziţionate sunt modele outdoor moderne, combină tehnologia digitală și serviciile de tip “self-service”, oferind ușurinţă ȋn utilizare pentru toate tipurile de utilizatori deoarece permit plata cu monezi, bancnote și carduri bancare. Primul automat de vânzare a biletelor pentru transportul ȋn comun a fost inaugurat joi 3 mai 2012, ȋn Piaţa Unirii din Iași. Celelalte 9 automate urmează să fie montate ȋn alte zone cu un flux ridicat de călători.

AROBS la lansarea automatului de bilete la Iasi

Introducerea acestor automate de vânzare de bilete pentru transportul ȋn comun din Iași face parte din proiectul european Archimedes care urmărește introducerea de măsuri inovative referitoare la transportul public, schimbarea comportamentului de călătorie și creșterea numarului de elevi și studenţi care folosesc un transport public de calitate.

Destinată regiilor autonome de transport public, soluţia software dezvoltată de AROBS vizează ȋmbunătaţirea calitatii serviciilor dedicate transportului in comun, eficientizarea sistemului de transport in comun in orasele turistice, reducerea costurilor cu personalul, precum si atragerea calatorilor spre utilizarea transportului public.

“Acest proiect face parte din strategia firmei AROBS de dezvoltare de soluţii ȋn zona de mobilitate. Am ȋnceput deja colaborarea și cu alte regii care să le permită acestora eficientizarea prin monitorizarea consumului de carburant sau a rutelor auto. Soluţiile se adresează și pasagerilor care vor putea folosi ȋn mod optim reţeaua de transport ȋn comun a unei regii de transport. Toate aceste aplicaţii software se bazează pe experienţa ȋn domeniul GIS a specialiștilor AROBS, cât și ȋn dezvoltarea de soluţii de rutare auto și pietonale”, a declarat Voicu Oprean, Directorul General al AROBS.

Cu o experienţă de peste 14 ani pe piaţa de software și servicii din Romania și Europa, AROBS Transilvania Software este specializată ȋn dezvoltarea de software pentru aplicații mobile, soluţii de localizare și management al flotelor auto folosind tehnologia GPS, precum și soluţii de SFA și CRM pe terminale mobile. Cei peste 290 de angajati ai companiei ȋși desfășoară activitatea ȋn centre importante din ţară (Cluj Napoca, București, Oradea, Ploiești, Constanţa). Ȋn cursul acestei luni urmează să fie inaugurat și centrul operaţional de la Iași dedicat proiectelor de tip outsourcing. Ȋn 2011 AROBS și-a extins prezenţa și pe pieţele internaţionale, deschizând birouri la Budapesta, Chișinau și San Diego.