ARO EXPERIENCE DAYS – EDITIA A IV-A – AVANCRONICA LA O VARA FIERBINTE

Pentru membrii şi simpatizanţii ARO CLUB ROMÂNIA, sezonul de vară a început oficial în perioada 29 aprilie – 1 mai, odată cu cea de-a patra întâlnire anuală, desfăşurată în Lereşti – Argeş, lângă Câmpulung Muscel.

Gândită cu două ieşiri în traseu, sâmbătă toată ziua şi duminică jumătate de zi, întâlnirea a depăşit la toate capitolele aşteptările participanţilor. Unii au dorit să plece mai devreme şi să ajungă mai târziu – aşa s-a întâmplat; alţii au vrut trasee mai lungi şi mai frumoase – bineînţeles că s-a rezolvat; multă adrenalină – a fost numit un responsabil special pentru acest capitol. Chiar şi cei care nu erau siguri că vin cu frâne au rezolvat problema în timp util!

AÅŸadar, plecare în traseu sâmbătă, orele 10.00, cu intenÅ£ia de a parcurge 80 km, traseu modificabil în funcÅ£ie de vreme sau probleme tehnice. ProtagoniÅŸtii – 12 maÅŸini – ARO 10.4, Spartana, 244, 320, 324, Mercedes G, Lada Niva, Suzuki Samurai. Urcări accentuate, planetare rupte, anvelope tăiate, păstrăvărie, poze, filmări, coborâri la lumina proiectoarelor – au fost imaginile rememorate de fiecare, târziu, în noapte, la întoarcerea după 12 ore de condus pe teren accidentat.

Duminică, alţi 45 km parcurşi, excelent traseu tehnic, ceva noroi, coborâri prin curs de apă, ravene şi o maaare plăcere – de a experimenta împreună posibilităţile maşinilor, abilităţile piloţilor, entuziasmul copiloţilor, de a redescoperi natura după o iarnă mult prea lungă, de a redefini distracţia.

Concluziile personale ale participanţilor? Nu e indicat să te mişi în timp ce filmezi, soţia pe post de copilot nu e deloc o postură neplăcută, grătarul capătă veleităţi nebănuite atunci când e pregătit de un maestru. Şi una comună, care s-a impus de la sine: evoluţie faţă de ediţiile precedente; referitor la pregătirea participanţilor, la starea tehnică a maşinilor, la dificultatea traseelor.

P.S. Mărturisirea autorului: la început v-am spus cum întâlnirea a depăşit aÅŸteptările participanÅ£ilor. Ei bine, nu a fost o remarcă întru totul sinceră. A rămas totuÅŸi un regret: „era frumos dacă era vreo săptămână…”. Organizatorii vor Å£ine cont de acest aspect ÅŸi promit membrilor ÅŸi simpatizanÅ£ilor ARO CLUB ROMÂNIA o vară fierbinte!

Monica NECULA

pr@aro4x4.net