Army in Concert deschide stagiunea cu o premiera absoluta

Stagiunea ”Army in Concert” debuteaza joi, 23 februarie, ora 19.00, readucand Orchestra Reprezentativa a Armatei pe scena Salii Radio. Primul spectacol prezinta publicului bucurestean o premiera absoluta: melanjul dintre vioara solistului Rene Popescu si orchestra de suflatori condusa de maestrul Aurel Gheorghita, pentru interpretarea piesei “Lista lui Schindler” intr-un concert extraordinar.

 

Repertoriul orchestrei de suflatori este inedit, incluzand piese de factura clasica, compuse special pentru aceasta formula. De asemenea, instrumentele de coarde au fost inlocuite cu cele de suflat din lemn, iar aparitia saxofonilor, a bassethorni-lor si a tubei a contribuit la largirea spectrului aparatului orchestral.

Army in Concert este titlul sub care s-a desfasurat Stagiunea de Concerte a Orchestrei Reprezentative a Armatei incepand cu anul 2010, iar aceasta continua inclusiv in acest an. Acest proiect a ajuns la cea de-a treia editie, conceptul sau cuprinzand colaborari variate, muzica live, proiectii de imagini reprezentative si o prezentare scenica inedita.

Conceptul stagiunii este o incursiune sonora pe teme de muzica clasica, muzica de opera, jazz, swing, muzica de film ÅŸi pop, punand in valoare acest brand de traditie si real palmares. Multitudinea genurilor musicale abordate de catre Orchestra Reprezentativa a Armatei, condusa de dirijorul Aurel Gheorghita, duce la incursiuni sonore placute ascultatorului de toate varstele, numarul adeptilor genului fiind in crestere.

Luand nastere cu peste o jumatate de veac in urma, Orchestra Reprezentativa a Armatei constituie astazi cea mai titrata orchestra de suflatori din Romania şi, in acelaşi timp, etalonul de performanţa pentru toate formaţiile de acest gen din ţara. O adevarata ”forţa de imagine” a  Armatei şi a Romaniei in lume, se bucura de un palmares demn de cel al marilor orchestre ale lumii, incluzand numeroase CD-uri, casete audio-video, dar şi prezenţe la cele mai importante festivaluri ale muzicilor militare din intreaga lume: Oslo, Beijing, Berlin, Munchen, Teheran, Paris, Ankara etc.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Centrului Cultural European Sector 6, Primaria Sectorului 6, Centrul Cultural pentru UNESCO ”Nicolae Balcescu”, Sector 4, Primaria Sectorului 4. Intrarea este libera!

Pentru mai multe detalii aveti la dispozitie pagina http://acteocta.ro, sau contactele organizatorilor:

 

Olivia Sandu, Responsabil Relatii Publice: office@acteocta.ro, 0751922659

Daniela Spataru, Director Marketing: office@acteocta.ro, 0749089101