Aria De Aplicabilitate Si Elaborarea Politicilor Contabile

Politicile contabile cuprind reguli de recunoastere, evaluare si prezentare in situatiile financiare anuale a elementelor cuprinse in bilantul si contul de profit si pierdere, precum si reguli pentru conducerea contabilitatii in societatea comerciala.
Politicile contabile trebuie aplicate impreuna cu legislatia care reglementeaza activitatea specifica a societatii comerciale, a legislatiei in domeniul contabilitatii si a legislatiei nationale, in general.
ELABORAREA POLITICILOR CONTABILE
Aceste politici trebuie elaborate având in vedere specificul activitatii, de catre specialisti in domeniul economic si tehnic, cunoscatori ai activitatii desfasurate si ai strategiei adoptate de firme. La elaborarea politicilor contabile trebuie respectate principiile contabile generale prevazute de prezentele reglementari.
Politicile contabile trebuie elaborate astfel incat sa se asigure furnizarea, prin situatiile financiare, a unor informatii care sa fie:
(a) relevante pentru nevoile utilizatorilor in luarea deciziilor si
(b) credibile in sensul ca:
• reprezinta fidel rezultatele si pozitia financiara a persoanei juridice;
• sunt neutre, adica nepartinitoare;
• sunt prudente;
• sunt complete sub toate aspectele semnificative;
• reflecta substanta economica a evenimentelor si tranzactiilor si nu doar forma lor juridica.
La elaborarea politicilor contabile trebuie respectate conceptele de baza ale contabilitatii si indeosebi: contabilitatea de angajamente, principiul continuitatii activitatii, dar si celelalte principii care guverneaza functionarea contabilitatii.
IBS Professional Solutions este prima companie locala care ofera servicii integrate de consultanta fiscala si juridica (prin avocatii colaboratori IBS).
IBS Professional Solutions este mai mult decat un nume, este un concept despre cum pot obtine companiile un avantaj intr-un mediu dificil. Realitatea complexa solicita solutii complexe si de aceea am structurat serviciile noastre ca Solutii de Afaceri Integrate.
Conceptul scoate in evidenta faptul ca orice afacere trebuie vazuta ca un sistem, iar succesul depinde de performanta tuturor elementelor ce compun sistemul.
Combinatia dintre experienta vasta in domeniu, intelegerea pietei locale si experienta unei echipe cu abilitati si competente complementare ne permite sa oferim clientilor nostri servicii de consultanta de inalta calitate.
Compania a fost infiintata in 2006 si are in prezent o echipa de 15 consultanti.
Pentru mai multe detalii:
Adi Baniceru
Managing Partner
adi.baniceru@ibs-p.ro
IBS Professional Solutions
7-9 Tudor Stefan street
Bucharest, sect. 1
tel: (40) 31 420 62 47
fax: (40) 31 420 62 48