Arena Leilor şi School for Startups România organizează la Bucureşti o întâlnire cu antreprenorii aflaţi la început de drum

ÃŽnainte de a intra din nou în arenă, odată cu începerea unui nou sezon al reality-show-ului de business difuzat de TVR2, “leii” intră în dialog cu antreprenorii bucureÈ™teni

Bucureşti, 9 martie 2012 –Reprezentanţii programului School for Startups (S4S) România  şi  echipa de producţie a emisiunii Arena Leilor organizează o întâlnire pentru antreprenorii care vor sa îşi dezvolte afacerea, cât şi pentru cei aflați la început de drum care vor sa puna bazele unui business de succes. Evenimentul care îi va avea ca invitaţi pe cei cinci investitori din binecunoscutul show de televiziune va avea loc luni 12 martie 2012, în sala Grigorescu a Grand Hotel Continental, începând cu ora 9:00. Participarea la această întâlnire este gratuită, dar locurile sunt limitate.

 

Evenimentul de la București vine în continuarea turneului național organizat în cursul lunii februarie de Arena Leilor și S4S România, cu scopul selectării celor mai bune proiecte de afaceri pentru noul sezon al emisiunii. “Leii” au participat la întâlniri cu antreprenori din 8 oraşe (Timișoara, Cluj, Târgu Mureș, Constanța, Iași, Craiova, Brașov și Sibiu), iar cei interesați pot urmări o lecție deschisă despre modul  în care trebuie prezentată o idee de afacere în fața unui investitor.

 

Cei cinci antreprenori de succes ÅŸi membrii juriului din cadrul emisiunii Arena Leilor, Cristina Bâtlan – Creative Director È™i proprietar Musette, Marius Ghenea – preÈ™edinte Fit Distribution, DragoÈ™ Anastasiu – preÈ™edinte Tui-Eurolines, Florin TalpeÈ™ – CEO BitDefender È™i Mircea Tudor – preÈ™edinte MBTelecom le vor vorbi participanÈ›ilor despre experienÈ›a pe care o oferă participarea la un astfel de show ÅŸi sfaturi despre ce trebuie să facă un antreprenor pentru a construi o afacere de succes. De asemenea, participanÈ›ii vor afla de la Péter Barta – director executiv al FundaÈ›iei Post-Privatizare, companie ce susÅ£ine programul School for Startups în România, cum pot construi un plan de afaceri de succes care să atragă investitori.

 

School for Startups (S4S) este un program unic, dezvoltat în Marea Britanie de Doug Richard, antreprenor în serie, angel investor şi invitat la emisiunea difuzată de BBC, Dragon’s Den (echivalentul “Arenei Leilor” din România).  S4S este un program prin care tinerii sunt ajutaţi să înceapă afaceri de succes, iar antreprenorii aflați la început de drum sunt ajutaţi să îşi dezvolte business-ul în mod corect încă din faza de startup. Marius Ghenea, preşedinte al Fit Distribution şi invitat permanent în cadrul emisiunii TV “Arena Leilor”, participă în calitate de mentor la acest program, alături de Doug Richard şi Péter Barta.

 

Participarea la întâlnirea organizată de School for Startups şi Arena Leilor România este gratuită, iar înscrierile se pot face prin completarea formularului de pe site-ul: www.turneuarenaleilor.ro

 

Noul sezon al emisiunii Arena Leilor va începe la sfârșitul lunii martie, la TVR2.

 

 

 

 

 

 

 

Despre Fundația Post-Privatizare

 

FundaÈ›ia Post-Privatizare (FPP) este cea mai importantă fundaÈ›ie pentru antreprenoriat din România. Creată în 1996 de Comisia Europeană, FPP este o instituÈ›ie privată care  promovează educaÈ›ia antreprenorială ÅŸi susÈ›ine iniÈ›iativele destinate dezvoltării sustenabile a mediului de afaceri românesc – cu accent pe întreprinderile mici  ÅŸi mijlocii ÅŸi start-up-uri – prin intermediul programelor sale de dezvoltare antreprenorială, îmbunătățire a mediului de afaceri ÅŸi promovare a responsabilității sociale a întreprinderilor.

 

Despre emisiunea Arena Leilor

 

Emisiunea Arena Leilor a fost lansată de TVR 2 în ianuarie 2007 ca o premieră pe piaÅ£a media autohtonă. Pentru prima dată telespectatorii români au putut urmări un nou format de emisiune: „business reality show” – având ca scop educarea ÅŸi sprijinirea antreprenorilor aflaÅ£i la început de drum sau care doresc să-ÅŸi extindă afacerea. BilanÅ£ul programului Arena Leilor în acest moment este impresionant: cinci ani de emisie, 117 ediÅ£ii, sute de concurenÅ£i selectaÅ£i din peste 3000 de candidaÅ£i, mii de idei de afaceri, milioane de euro puse în joc ÅŸi un număr tot mai mare de telespectatori care au putut urmări în direct cum se prezintă un plan de afaceri, cum se negociază cu un investitor ÅŸi ce soluÅ£ii pot fi aplicate pentru afacerilor lor.

 

Informații suplimentare se pot obține la:

Fundația Post-Privatizare

Tel: 031.1000.719

Fax: 031.1000.720

Website: http://www.schoolforstartups.ro

 

Persoană de contact:

Carmen Balamace

Tel: 0745.258.250

Email: Balamace.c@postprivatizare.ro