Ardeiul iute și arderea grăsimilor – mit sau realitate?

Nu este un mit! S-a demonstrat ÅŸtiinÅ£ific că substanÅ£a pe care o conÅ£ine ardeiul iute – capsaicina -  reduce greutatea corporală prin mărirea consumului de energie È™i diminuarea poftei de mâncare. Mai multe studii au atestat efectul real al capsaicinei în arderea grăsimilor, deci persoanele care folosesc ardeiul iute în regimul de slăbire nu greÅŸesc absolut deloc.

Un studiu efectuat în 2010 de către cercetătorii de la Centrul pentru Nutriție Umană din cadrul Universității din California a demonstrat că ardeiul iute este un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece principala substanță care dă gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajută la arderea grăsimilor din corp, reduce pofta de mâncare și accelerează metabolismul.

Un alt studiu realizat în acelaşi an la Universitatea Daegu din Coreea de Sud arată că ardeiul iute stimulează activitatea proteinelor care ajută la spargerea celulelor de grăsime şi, în același  timp, reduce activitatea enzimelor responsabile de acumularea de grăsimi, prevenind dezvoltarea celulelor mature de grăsime.

Deşi au fost demonstrate calităţile ardeiului iute de ardere a grăsimilor, integrarea acestuia în curele de slăbire este destul de dificilă, din cauza efectului său iritativ. Soluţia vine de la un supliment nutritiv lansat recent în România, Chilliburner, care permite valorificarea ardeiului iute în curele de slăbire, protejând, în acelaşi timp, împotriva arsurilor. O nouă tehnologie patentată de comprimare a capsaicinei în microcapsule învelite într-un strat protector face ca această substanță activă să poată fi administrată fără a irita cavitatea bucală sau sistemul digestiv. Pe lângă capsaicina din ardeiul iute, Chilliburner conţine încă două substanţe active ce susţin efectul de pierdere în greutate: extractul de ceai verde, care stimulează metabolismul celular, și inulina, fibră care ajută la formarea florei bacteriene intestinale naturale.

Bazat pe extract natural de ardei iute extrem de concentrat, suplimentul alimentar Chilliburner ajută la pierderea în greutate, printr-un proces complex cu multiple efecte benefice asupra organismului: reglează considerabil digestia, stimulează metabolismul, crește energia, împiedică noi depuneri de grăsime, reduce pofta de mâncare și arde aproximativ 1000 kJ zilnic. Mecanismul prin care funcţionează acest  supliment are la bază declanșarea lipolizei (arderea grăsimilor) și activarea reflexului de sațietate, fenomene esenţiale în procesul de slăbire.

Pentru mai multe informații, accesați www.chilliburner.ro

PR&Comunicare:

Sănătatea Press Group – Expertul tău în comunicare pe domeniul medical

Georgiana Giunca, PR Executive

press@sanatateapressgroup.ro , 0733.011.108