Anunt important: Serj Tankian vine in Romania

Vestea primita astazi va schimba traseul calatoriilor din august. Sibiul trebuie vizitat în weekendul 13-15 august pentru ca ARTmania Festival 2010 prezinta Serj Tankian in prim plan pe afis. Instrumente clasice si electrice vor rasuna sambata in Piata Mare din Sibiu in jurul artistului ce a revolutionat muzica rock.

Unul dintre cei mai nonconformisti idoli ai muzicii rock, solistul trupei System Of A Down porneste in cariera solo cu albumul “Elect The Dead”. System Of A Down s-a oprit din cantat in august 2006 cu 16 milioane de exemplare vandute din cinci albume înregistrate. Serj Tankian a ramas in studioul sau din Los Angeles pentru a scrie, inregistra si produce “Elect The Dead”. Un album ce dovedeste calitatile de autor si producator ale unui artist faimos pentru vocea sa, mesajele sale directe si activismul sau dedicat cauzelor umanitare.

“Cat am lucrat la “Elect The Dead”, am simtit aceeasi energie ca atunci cand am inregistrat albumul de debut System Of A Down in 1998, senzatia aceea de experiment deschis, in ideea ca “Wow, eu chiar fac asta acum…” Am trait, am mancat si am creat muzica in fiecare zi. Numai gandul ca as putea lucra la o piesa a fost atat de puternic in fiecare dimineata ca nu am fost in stare sa ma concentrez la altceva”.

Nascut in Beirut (Lebanon) in 1967 din parinti armeni in vremuri tulburi pe scena politica, Serj Tankian a crescut acolo pana in 1975, anul in care a emigrat cu familia in Los Angeles. A absolvit Marketing & Business la California State University si a avut propria afacere: Propriety Vertical Industry Modular Accounting Softare. In acest context a infiintat System Of A Down in 1995 impreuna cu trei prieteni din comunitatea Armeano-Americana.

In zece ani, System Of A Down a devenit una dintre cele mai inventive trupe hard rock din generatia lor. O trupa cu cap, mesaj si ambitia de a evolua neincetat. Contributia adusa de Serj Tankian nu s-a limitat la scrierea versurilor instigatoare si adesea criptice. Artistul si-a valorificat vocea influentata in dezvoltare de muzica traditionala armeana interpretata chiar de tatal sau. Tankian canta intr-o cadenta proprie si personala: o voce abraziva, stridenta, un tunet violent pentru un moment si o secventa de adanca melancolie in urmatorul.

Dupa ce si-au atins obiectivele, membrii System Of A Down au decis sa isi urmeze propriile drumuri. Tankian si-a continuat proiectele cu Axis Of Justice, organizatia fondata impreuna cu Tom Morello, chitaristul Rage Against The Machine si s-a ingrijit de propria casa de discuri, Serjical Strike Records. Si-a oferit vocea si cunostiintele avute in arta remixarilor mai multor artisti, de la Tool si Deftones pana la Wu Tang Clan si Notorious B.I.G. A publicat o carte de poezii: “Cool Garden” (2002); best-seller in categoria poezie. In 2003 a inregistrat un album special impreuna cu renumitul instrumentist Arto Tunçboyac—yan sub numele SerArt.

Ar trebui, pana acum, sa fie clar ca Serj Tankian nu este o simpla vedeta.

ARTmania Festival 2010 prezinta sase concerte importante in Piata Mare in zilele de vineri si sambata, dar si evenimente alternative in weekendul 13-15 august unde publicul are acces in baza biletelor sau abonamentelor valabile pentru Piata Mare.

Biletele si abonamentele sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos, Carturesti, Diverta, Vodafone si online pe www.eventim.ro si www.myticket.ro adaugand la preturile de mai jos comisionul de ticketing in valoare de 6%. Pana la 30 aprilie, biletele si abonamentele pot fi achizitionate la pretul de 70 RON pe zi si 110 RON pentru abonamente. In perioada 1-31 mai: 80 RON pe zi si 140 RON pentru abonamente. 1 iunie – 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente. 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente.

Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria  si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu  si de Consiliul Judetean Sibiu  in parteneriat cu Lantul hotelier Continental Hotels.

Trupe confirmate pana in acest moment: Serj Tankian (USA), the sisters of mercy (UK), Kamelot (USA), Sirenia (Norvegia).

In ultimii patru ani pe scena festivalului au fost prezente formatii consacrate: Nightwish, HIM, Opeth, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride sau Within Temptation. Festivalul prezinta concerte in Piata Mare, expozitii si alte actiuni culturale in cetatea medievala a Sibiului.