Angajaţii KFC şi Pizza Hut ajută copii de la sate să îşi continue studiile

Programul “Vreau în clasa a noua” este în plină desfăşurare.
Alături de clienţii KFC şi Pizza Hut care donează zilnic bani pentru copiii săraci de la sate care visează să poată merge la liceu, angajaţii celor două lanţuri de restaurante contribuie şi ei la strângerea de fonduri prin acţiuni inedite.
Clujul s-a numărat printre primele oraşe care au răspuns la apel. Angajaţii celor două lanţuri de restaurante din acest oraş nu au rămas nepăsători şi au ales să pună umărul la desfăşurarea programului prin organizarea unui campionat de fotbal între echipele restaurantelor KFC şi Pizza Hut din oraş.
Bineînţeles că nici bucureştenii nu au rămas mai prejos! La Pizza Hut Vitan , angajaţii s-au transformat pentru o zi în bucătari pentru colegii lor, iar fiecare “client” a trebuit să plătească un preţ fix pentru produsele comandate. La Pizza Hut Băneasa, unul dintre managerii de tură s-a transformat ad-hoc în maestru cofetar şi a donat toţi banii strânşi în urma vânzării prăjiturilor preparate de el.
Bucuria de a vedea cum gesturile lor simple pot schimba fundamental destinele unor copii aflaţi în dificultate i-a determinat pe aceşti oameni să vadă proiectul ca pe un demers firesc, la care li s-a părut normal să se alăture.
“Din păcate nu există prea multe astfel de ocazii, de aceea orice idee, orice iniţiativă în acest scop este întotdeauna binevenită” mărturiseşte unul dintre angajaţii KFC Târgu Mureş. “Ma bucur că această campanie de strângere de fonduri rezistă şi în acest an şi aduce roade bune şi folositoare pentru copiii din mediul rural fără posibilităţi”, afirmă un altul.
Dăruirea de care au dat dovadă atât angajaţii KFC şi Pizza Hut, cât şi clienţii celor două lanţuri de restaurante se reflectă în sumele încurajatoare strânse până acum: 57.000 de lei în restaurantele KFC şi peste 7.700 de lei în reteaua Pizza Hut.
Lucrurile nu se vor opri însă aici. Mai sunt încă două săptămâni în care oricine păşeşte într-unul dintre restaurantele KFC sau Pizza Hut din ţară poate să doneze din puţinul său pentru a schimba viaţa câtorva sute de copii din mediul rural.
Programul “ Vreau în clasa a noua” se derulează pe tot parcursul lunii octombrie în reţelele KFC, Pizza Hut şi PHD şi este organizat în colaborare cu World Vision România.