Ambreiaj nou de la Piese-az.ro


Cu totii stim ce este acela un ambreiaj. Este pedala din partea stanga pe care o apasam ca sa putem muta schimbatorul de viteze intr-o alta pozitie, fie ca sa il scoatem la liber, adica a nu mai tura masina, fie pentru a schimba viteza cu una mai mare sau mai mica, in functie de nevoile noastre si conditiile de trafic.

Orice sofer stie acest lucru, insa nu multi stiu cum functioneaza el, de fapt. Ambreiajul este un organ de masina care prin cuplare transmite un moment de putere a unei miscari de rotatie, sau intrerupe aceasta miscare de rotatie prin decuplare. Dezactivarea transmiterii cuplului de rotatie, lasa axele sa se miste independent. Activarea ambreiajului se poate face atat in timp ce acesta se roteste, cat si in timp ce sta neinvartit.

kit ambreiajToate masinile difera prin detalii fine de marime sau de pozitionare, iar acest lucru conteaza foarte mult. Acesta este si motivul pentru care trebuie sa aveti foarte mare grija cand alegeti ambreiajul sau diferite piese ale acestuia.

Procedura este foarte usoara pe site-ul nostru, Piese AZ. Pentru a alege ambreiajul care se potriveste perfect masinii dumneavoastra trebuie sa alegeti mai intai categoria “Ambreiaj auto”. Aici veti gasi mai multe subcategorii. Daca stiti exact ce parte din acesta va trebuie, alegeti una dintre ele: comanda ambreiaj, disc de ambreiaj, placa de presiune, rulment de presiune, rulment de priza directa, set pentru reparatia completa a ambreiajului sau volanta. Dintre acestea, cateva au componente multiple, iar acestea au subcategorii speciale.

Astfel, pentru “Comanda ambreiaj” aveti la dispozitie mai multe variante, din care veti alege una, in functie de nevoile dumneavoastra. Cine ar fi crezut ca aceasta parte singura contine atat de multe piese mai mici? Cablu de ambreiaj, cilindru receptor, furtune/conducte, pompa pentru ambreiaj sau set de reparatie pentru pompa de ambreiaj sau pentru cilindrul receptor.

Rulmentul de presiune are si el mai multe componente si puteti alege dintre furca de decuplare, ghidajul pentru rulmentul de presiune, rulmentul de presiune propriu-zis si rulmentul de presiune central.

Puteti sa alegeti direct componenta de care aveti nevoie, sau puteti sa treceti peste aceasta faza si sa alegeti, pur si simplu, marca masinii pentru care aveti nevoie de aceasta piesa. Dupa ce alegeti marca, va fi nevoie sa alegeti anul fabricatiei masinii. Apoi, veti selecta modelul masinii, apoi varianta de motorizare. La pasul urmator veti alege numele companiei care produce piesa respectiva pe care v-o doriti. Acesta a fost ultimul pas. Acum v-au aparut variantele disponibile mentru cerintele dumneavoastra, pentru care puteti vedea detalii si apoi o puteti adauga in  cos.

La noi nu aveti cum sa nu gasiti piesele pe care le cautati. In plus, daca veti urma pasii necesari, veti ajunge mereu la piesa dorita.