Alerta politicienilor cu dosare penale: sa fie cazul Nastase precedentul de care aveau nevoie judecatorii pentru a sanctiona coruptia de la nivel inalt?

In prezent, 19 parlamentari romani sunt judecati pentru fapte de coruptie, 6 dintre ei fiind déjà condamnati. Mult mediatizatul caz “Trofeul calitatii” in care a fost achetat si fostul premier Adrian Nastase, a starnit foarte multe reactii, in presa vehiculandu-se ideea ca acesta ar fi doar inceputul, imboldul de care aveau nevoie magistratii pentru a sanctiona polticienii corupti, ce profita de functiile inalte detinute pentru a face trafic de influenta si infractiuni economice. Casa de Avocatura Coltuc explica situatia dosarelor penale ale politicienilor.

Situatia dosarelor penale ale parlamentarilor romani incepe sa capete contur, scotand la iveala o alta fata a justitiei, despre care se credea ca nu poate trece peste mitul intangibilitatii oamenilor cu influenta.
Unul dintre parlamentarii condamnati definitiv este Dan Ilie Morega, judecat si in alte dosare pentru luare de mita, al carui process a fost finalizat cu condamnarea la 3 ani de detentie cu suspendarea executarii pedespei. Acesta a fost dovedit vinovat pentru folosirea influentei ori autoritatii de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii de foloase necuvenite si de instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, in vederea obtinerii unui avantaj patrimonial pentru altul.
Pentru fals intelectual si favorizarea infractorului in legatura cu infractiuni de coruptie, a fost condamnat definitiv si deputatul Cosmin Popescu, la 2 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei.
Alti parlamentari care au fost condamnati insa nu cu hotarari definitive sunt Serban Mihailescu, senator UNPR, pentru fals intelectual si favorizarea infractorului in legatura cu infractiuni de coruptie,
Eugen Badalan, deputat PDL, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, Virgil Pop, deputat PNL, pentru trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata comis in forma continuata si spalare de bani in forma agravat.

Un alt caz extrem de controversat si mediatizat, ce s-a incheiat de curand, este cel al santajului in care a fost implicat omul de afaceri, Sorin Ovidiu Vantu. Acesta a fost condamnat de catre Judecatoria Sectorului 1 la un an de inchisoare, cu executare a pedepsei.

Referitor la speculatiile conform carora aceste dosare ar fi politice, avocatul Coltuc Marius, fondatorul Casei de avocatura Coltuc, expert in drept penal, afirma “Sunt dosare care se vor finaliza in cel mai scurt timp. Speram ca Justitia sa isi faca datoria si sa avem solutii corecte si legale.”

Despre Casa de avocatura Coltuc
Fondata in anul 2005, dupa o indelungata experienta in domeniu, Casa de Avocatura Coltuc a reusit sa se integreze pe deplin in piata juridica din Romania, oferind clientilor sai servicii profesionale prompte si eficiente. Departamente: recuperari creante, litigii, consultanta, registrul comertului, marketing si relatii cu clientii.

Pentru detalii/declaratii/interviuri:
Av.Coltuc Marius
avocat@coltuc.ro
0745.150.894
www.coltuc.ro