Alegerea unei cariere gresite

V-ati gandit sa va petreceti mult timp gandidu-va asupra deciziilor de cariera din trecut, intrebandu-va daca ati fi facut lucrurile in mod diferit – daca ati fi facut alte alegeri?

Iti faci griji ca ti-ai irosit eforturile sau ai luat o decizie gresita undeva de-a lungul carierei tale?

Noile indicatii

Fiecare dintre experientele voastre din trecut a avut loc, un motiv, indiferent de rezultat. Din acestea, ati castigat o intelegere valoroasa despre dvs. – ceea ce va place si nu va place, ceea ce faceti bine si unde va puteti imbunatati, cum functionati mai bine etc.

Si unele alegari s-ar putea sa nu fi dat rezultatul pe care l-ati asteptat, ci, in schimb, te-au condus intr-o directie la fel de pozitiva, desi diferita.

Ca urmare, ati crescut si ati invatat noi abilitati, ati intalnit oameni noi si ati fost prezentati unor noi oportunitati. Fara aceste experiente, nu ati avea cunostintele si constiinta de sine pe care o aveti astazi.

O femeie a petrecut 20de ani lucrand pentru o companie ca dezvoltator de software pentru programe de tranzactionare. Ea a decis ca doreste o schimbare si a investit sase ani in dezvoltarea, testarea si incercarea de a-si vinde propriul program software de tranzactionare high-end.

In ciuda faptului ca a luat decizii foarte atent si a facut totul in regula, produsul ei nu a avut succes. Ea a fost devastata, simtindu-se ca i-a irosit timpul si efortul si a pierdut milioane de dolari pe care ar fi putut sa le castige in acesti sase ani.

Cu toate acestea,aceasta situatie dificila i-a fortat sa ia in considerare urmatorul pas in cariera sa. Dupa o gandire atenta, ea a ales sa devina un comerciant.

Nu numai ca iubea acum ceea ce face, dar este cautata in industrie pentru indrumarea si formarea ei.Daca nu ar fi experimentat intarzierea initiala, nu si-ar fi descoperit cariera.

Valoare viitoare

Uneori, este dificil sa o vezi si sa o apreciezi in momentul prezent, mai ales cand frica si anxietatea incep sa se strecoare, dar cand te uiti inapoi, uneori mai tarziu, poti intelege mai bine cum se potrivesc toate.

In ciuda cat defrustrat ati putea sa va simtiti in actualul loc de munca, pot exista parti care sunt complet relevante si valoroase pentru pasii viitori ai carierei dvs., numai ca nu stiti inca.

Luarea deciziilor

Cand va confruntati cu o decizie, cel mai important lucru pe care trebuie sa-l amintiti este sa nu va lasati intimidat.

Indiferent cat dedificila sau grava ar fi situatia, analiza si agonizarea fara sfarsit nu este utila. Asta nu inseamna ca nu ar trebui sa petreceti ceva timp asupra deiciziei avand in vedere optiunile dvs., dar exista un punct in care devine neproductiv.

Alegeti optiunea care rezoneaza cu credintele si valorile dvs. Iar cand, in sfarsit, luati decizia, veti simti probabil un sentiment de usurare.

Solutia care genereaza un sentiment de implinire. Daca mai multe au acest sentiment, luati in considerare daca o optiune se simte mai aproape de ceea ce cautati decat cealalta. Folosind aceasta abordare, evitati analiza indelungata si acordati mai multa importanta asupra ceea ce cautati de fapt.