Alegerea potrivita a jucariilor pentru bebelusi

Pentru a creste in mod armonios si pentru a-si dezvolta anumite abilitati, copiii au nevoie, inca de la varste fragede, de numeroase jucarii educative care sa le stimuleze creativitatea si functiile motorii. Cel mai bine este ca acestea sa fie achizitionare de la un magazin de jucarii pentru bebelusi, care are o gama diversificata de jucarii de toate tipurile si pentru toate varstele sau pasiunile, astfel incat sa acopere o gama cat mai larga de activitati. Chiar daca poate ai impresia ca este inutil ca cel mic sa aiba jucarii atat de devreme, specialistii considera ca este foarte important ca bebelusul tau sa aiba in preajma sa jucarii inca de la primele luni deoarece este extrem de benefic pentru cresterea sa. Poti achizitona de la un magazin de jucarii orice fel de jucarie doresti, insa este recomandat sa optezi in special pentru jucariile educative, care iti vor fi de mare ajutor pentru a-l creste armonios pe cel mic. Click aici pentru mai multe detalii.

Alegerea jucariei potrivite, indiferent de varsta copilului, poate da multa bataie de cap parintilor, motiv pentru care acest lucru poate fi destul de dificil, mai ales atunci cand nu ai pe nimeni alaturi care sa it idea sfaturi utile. Atunci cand intri intr-un magazine de jucarii nu trebuie sa iei in calcul doar culorile sau materialele din care sunt confectionate jucariile respective, ci si modul in care jucariile pot influenta pozitiv dezvoltarea neuro-psihica a copilasului tau. Intr-un magazin de jucarii pentru bebelusi vei gasi orice tip de jucarie doresti sa achizitionezi, indiferent care este varsta copilului tau sau preferintele sale.

Cum sa alegi jucariile potrivite pentru bebelusul tau?

In primele luni de viata, inainte ca bebelusul sa apuce obiectele din jur, acesta are privirea incetosata destul de incetosata, fara a deslusi imagini la distante mari, astfel ca este recomandat sa achizitionezi jucarii pe care le poate analiza cu privirea sau pe care le poate auzi. Poti alege dintr-un magazin de jucarii pentru bebelusi acele obiecte mari si colorate, cu un mare impact vizual sau acele jucarii care emit diverse sunete sau cantece, pentru a-i capta atentia. Odata cu cresterea treptata a acestuia, bebelusul va adora si va privi cu intensitate jucariile foarte colorate, cu contraste puternice, precum si cele care redau diverse sunete, acesta fiind incantat mai ales de vocea mamei.

De la un magazin de jucarii poti opta si pentru jucarii care se pot tine in mana, jucarii colorate si zgomotoase (care emit diverse sunete sau care au inregistrare diverse piese), confectionate din plastic, potrivite odata ce bebelusul tau trece de 3-4 luni si poate deja sa apuce diverse obiecte. Acestea sunt potrivite deoarece capteaza atentia celui mic si ajuta mult la concentrare, astfel ca poti achizitiona si jucarii cu diverse piese linistitoare, care il calmeaza pe cel mic atunci cand este agitat sau care il pot adormi cu usurinta. Pana la perfectionarea vazului si dezvoltarea motorie a bebelusului, auzul ramane singurul simt dezvoltat in totalitate.

            Jucariile din cauciuc pe care cel mic le poate baga in gura pot fi achizitionate inainte de varsta de 6 luni, iar dupa aceasta perioada puteti consulta din nou oferta unui magazin de jucarii pentru bebelusi pentru jucarii din plus, clopoteti si chiar carti.