Alegerea corpurilor de iluminat pentru masa de biliard

Daca ti-ai achizitionat deja masa de biliard si aceasta troneaza in livingul tau, asteptandu-si oaspetii, trebuie sa stii ca inainte de a o pune in functiune, mai ai un aspect de rezolvat. Cel al iluminatului. Acesta este foarte important daca vrei sa iti imbunatatesti tehnica si sa te bucuri nestingherit de joc.

Multe persoane din cele care isi achizitioneaza mese biliard pentru acasa, scapa din vedere faptul ca vor trebui sa aleaga si un corp de iluminat special creat pentru acest sport. Iar daca ai mers pe ideea ca poti juca biliard si la lumina candelabrului din living nu inseamna neaparat ca ai gresit, ci ca nu poti juca la nivel performant in aceste conditii.

Daca vrei sa faci performanta printre prieteni si sa iti imbunatatesti tehnica, atunci ai nevoie neaparat de o lumina buna deasupra mesei de biliard.

Asadar, daca te-ai hotarat sa faci o astfel de achizitie, iata ce ar trebui sa mai stii despre corpurile de iluminat pentru mesele de biliard.

1. Sa fie suspendate

In cazul in care gasesti in comert si alte tipuri de corpuri de iluminat care se monteaza poate langa masa ori pe perete, etc, ocoleste-le. Cele mai indicate sunt cele care se monteaza in tavan. Astfel nu exista riscul ca vreunul din jucatori sa il atinga cu tacul sau cu corpul in timp ce joaca.

2. Sa fie reglabile

Stii cu siguranta cum arata lampile pentru masa de biliard din salile speciale de joc. Acestea sunt montate in tavan, destul de aproape insa de masa. Astfel nu de putine ori acestea sunt lovite cu tacul sau vreun suport, existand riscul sa se sparga. Pentru a evita acest lucru, opteaza pentru o lampa ce se poate regla pe inaltime, astfel incat sa o poti pune mai sus mai jos, in functie de necesitati.

3. Tipul de bec

Aici ai o libertate mai mare de alegere, singura conditie fiind ca becul ales sa lumineze destul de bine. In rest, poti opta pentru unul ce induce o atmosfera mai clasica prin lumina raspindita sau unul care duce cu gandul la o epoca mai moderna. Ramane la latitudinea ta sa alegi cel mai bun tip de bec pentru masa de biliard si piata de gen abunda in modele din cele mai diferite, asa ca ai loc de manevra.

Tine cont insa ca acesta trebuie montat la o anumita inaltime, astfel incat sa lumineze corespunzator si sa nu creeze umbre. In general, se recomanda sa se pastreze o distanta de 90-100 de centimetri intre lampa si masa de biliard.

Acestea fiind spuse, iata ca alegerea unui corp de iluminat special pentru masa de biliard este mai mult decat binevenita ( un fel de accesoriuobligatoriu ). Cu o lumina potrivita te poti bucura mai bine de joc si vei fi capabil sa iti imbunatatesti tehnica, nestingherit de vreun bec sau corp de iluminat care sa iti stea in cale.