Alegerea celui mai bun nume de domeniu

Alegerea numelor de domenii potrivite !

In momentul in care realizam o pagina web, dupa ce am ales gazduirea web potrivita, este momentul sa examinam numele de domeniu ce o sa il folosim pentru acea pagina web.

De la inceputul marketingului de masa pe internet, se cheltuie o varietate de sume incepand de la 1 dolar pana la 14 milioane dolari ( sex.com ) pentru nume de domenii bogate in cuvinte cheie de calitate.

Unul dintre cele mai importante lucruri in momentul in care plasam cuvintele cheie este sa le plasam in primul bloc de text ce il citeste Google, adica  URL-ul site-ului ( http://www.domeniultau.ro ). Poate ca ati citit pe forumuri SEO ca numele de domenii bogate in cuvinte cheie sunt o pierdere de timp, ca utilizatorii le vad ca spam si ca mai importanta este prezenta brandului. Ca intotdeauna exista si o farama de adevar in aceste argumente, dar daca veti alege sa urmati acest sfat, nu veti utiliza cele mai puternice instrumente SEO de care dispuneti.

Incercati sa scrie-ti „search” in Google si va puteti astepta sa vedeti Google pe prima pozitie din rezultate ( nu in ultimul rand fiindca Google detine motorul de cautare pe care-l folositi). Cu toate acestea in momentul in care eu scriu acest articol, search.yahoo.com si search.com are o clasificare mai buna decat Google, acesta fiind deabea pe locul 6, dupa Bing si Altavista.

Acum stiu ce ganditi: de acum s-au vandut toate numele de domenii cu cuvinte cheie de buna calitate. S-ar putea sa aveti parte de surprize. Poate ca va ingrijoreaza posibiliattea ca Google sa vada ca spam numele de domenii incarcate cu cuvinte cheie. Daca nu doriti sa utilizati un domeniul bogat in cuvinte cheie pentru site-ul companiei dumneavoastra trebuie sa va ganditi totusi la posibilitatea de a achizitiona un astfel de domeniu pe care sa il folositi ca blog pentru firma.

Ce este mai bine sa folositi pentru a desparti cuvintele cheie dintr-un domeniu? Linia joasa (_), liniuta de unire (-) sau … niciuna dintre ele? In nici un caz nu ar trebui sa folositi linia joasa. Matt Cutts a confirmat pe blogul sau ca Google nu recunoaste linia joasa ca fiind echivalenta cu spatiile dintre cuvinte. Preferinta tuturor se indreapta catre linia mijlocie, din urmatoarele motive:

-          Google poate sa deosebeasca destul de bine si sa separe intre ele cuvintele fara spatii, dar alte motoare de cautare nu sunt la fel de inteligente.

-          Liniutele de unire separa cuvintele mai clar si sunt astfel mai lizibile pentru utilizatorul uman.

-          Prin folosirea liniutelor de unire in numele de domeniu le puteti repeta ulterior in structura directoarelor si numele de fisiere.