Tabla zincata la prima vedere
Principala diferente dintre tabla zincata si tabla obisnuita, arhicunoscuta de catre orice categorie sociala, consta in faptul ca aceasta beneficiaza de un strat de zinc. Acest lucru este vizibil cu ochiul liber prin diferenta de culoare. Cu toate acestea, stratul nu are rolul de a schimba aspectul ci are mai mult rol de protectie, fapt ce implica la randul lui o serie de alte caracteristici.
Care sunt motivele pentru care ar trebui sa alegem tabla zincata?
Multumita stratului protector de care se bucura tabla zincata, acest material de constructii capata o serie de proprietati ce o face in ochii specialistilor cea mai viabila si buna optiune in ceea ce priveste orice tip de constructii.
Concret vorbind, cele mai notabile performante ale acetui material de constructii sunt:
- Rezistenta impotriva agentilor corozivi – poate principalul motiv pentru care cei ce aleg acest tip de material de constructii este rezistenta in timp impotriva ruginei;
- Rezistenta la factori externi – tot multumita stratului de zinc, acest material de constructii rezista cu usurinta oricarui factor extern;
- Durata de viata – toate motivele anterioare plus faptul ca aceasta are o grosime mai mare fata de orice al tip de tabla ii ofera acestui produs o durata de viata cu mult superioara;
- Eficienta in raport cu pretul – desi este un material extrem de calitativ, pretul acestuia este destul de redus, costurile nefiind o bariera pentru a ajunge la un proiect de calitate;
- Usurinta de utilizare – avand in vedere ca nu este un material extrem de gros, tabla zincata poate fi taiata dupa bunul plac.
Ce este de fapt tabla zincata?
Pe larg, tabla zincata este un material de constructii din categoria produselor metalurgice cu suprafata intinsa si grosimi mici. Acesta este de fapt un produs rezutat preopondrent din procesul de prelucrare al otelului si al unei etape de zincare (acoperire cu un strat de zinc).
Unde putem folosi tabla zincata?
Multumita caracteristicilor enumerate mai sus, tabla zincata este utilizata in nenumarate domenii precum cea a constructiilor de masini, realizarea podurilor, copertinelor si a sistemelor de aer conditionat. Cele mai des intalnite intrebuintari ale acestui material de constructii sunt in domeniul acoperisurilor, garajelor sau magaziilor.
Insa, in functie de necesitatatile si tipurile de proiecte tabla zincata poate fi usor implementata oriunde multumita versatilitatii sale datorata grosimilor si dimensiunilor variate. Cateva dimensiuni in care aceasta poate fi gasita sunt:
- 1 mm grosime cu o suprafata e 1m x 2m;
- 0,8 mm grosime cu o suprafata e 1 m x 2m;
- 0,5 mm grosime cu o suprafata e 1 m x 2 m;
- 0,45 mm frosime cu o suprafata de 1,25 m x 2m.