Alege o folie profesionala pentru solarii, iar culturile tale vor fi protejate

Din ce in ce mai multi tineri isi doresc sa-si construiasca o casa, deoarece exista o dorinta de a ne intoarce catre natura si simplitate. Din acest motiv, cei care beneficiaza chiar si de o mica curte, fac din constructia unui solar o prioritate, mai ales daca fac parte dintre cei pasionati de gradinarit.

Pentru a asambla un solar sunt necesare mai multe articole pe care trebuie sa le cumperi, insa poate cea mai importanta dintre acestea este sa alegi o folie solarii pret bun, de calitate superioara, pentru a te putea bucura de toate avantajele.

Care este importanta foliei profesionale?

O folie pentru solarii aleasa intr-un mod corespunzator va asigura plantelor care se dezvolta si cresc in interiorul solarului un mediu prielnic.

Sunt multe tipuri de folii disponibile, provenite de la foarte multe marci, astfel incat poti alege ceea ce ti se potriveste, dar te poti plia si in functie de ceea ce iti doresti sa obtii de la propriul tau solar.

Foliile pentru solar sunt pe mai multe categorii in ceea ce priveste grosimea, asa ca ai posibilitatea de a opta pentru una de 100, 120, 150, 170 si 200 de microni. Ramane la latitudinea ta pe care dintre acestea o alegi.

De asemenea, poti face o combinatie intre doua tipuri de folie, spre exemplu. Poate ca iti doresti ca pentru acoperisul solarului sa alegi o folie de 170 sau 200 de micron, dar pentru pereti una dintre celelalte folii disponibile.

Acestea sunt concepute in mai multe straturi, avand intre 3 sau 5 straturi si sunt tratate cu diferiti aditivi. Durata de viata a acestora difera, de asemenea, in functie de cea pe care o alegi. Spre exemplu, o folie de 100 de microni poate are o garantie de 12 luni din partea producatorului, insa poate fi utilizata cu succes pana la 2 ani.

Cu cat grosimea acestora este mai mare, cu atat si durata de viata este mai ridicata, astfel incat o folie de 200 de microni poate rezista pana la 6 sau chiar 8 ani. Aspectul ce tine de o folie solarii pret bun variaza, asa cum este de asteptat, in functie de criteriile specificate mai devreme.

In general, legumicultorii se indreapta catre foliile profesionale pentru solar, tocmai pentru faptul ca in acest mod se poate controla cantitatea de radiatii solare care patrund, dar si aditivii au un rol foarte important.

Daca ai un solar mult mai inalt decat unul clasic, trebuie sa stii ca exista o folie ce are latimi mai mari cuprinse intre 14 si 18 metri, are 5 straturi si este multiaditivata, iar durata de viata este intre 5 si 7 ani.