Al X-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

Anul acesta se împlinesc 90 de ani de când injecția cu insulină a fost folosită pentru prima dată pe un pacient pentru tratarea diabetului. Acest moment important din istoria medicinei se întâmpla imediat după ce românul Nicolae Paulescu a descoperit insulina, la sfârșitul anului 1921, în urma unor lungi studii experimentale.

Drept tribut, al  X-lea Congres al FederaÈ›iei Române de Diabet, NutriÈ›ie È™i Boli Metabolice ce se va desfășura în perioada 07 – 09 noiembrie 2012, la Cluj-Napoca, va avea ca temă “Abordarea multidisciplinară a pacientului cu diabet, la 90 de ani de la prima injecÈ›ie cu insulină”.

Federația Internațională de Diabet avertizează că principalele cauze de deces în rândul persoanelor diagnosticate cu diabet sunt complicațiile diabetului. La nivel global, se estimează că aproximativ 4 milioane de oameni pe segmentul de vârstă 20-79 ani au murit în urma complicațiilor diabetului în 2010. În consecință, complicațiile diabetului reprezintă o prioritate în managementul bolii.

”În cadrul Congresului se va atrage atenÈ›ia asupra faptului că, deÈ™i Programul naÈ›ional de diabet asigură accesul neîngrădit la o medicaÈ›ie specifică de cea mai bună calitate, ”pachetele” de îngrijire a pacienÈ›ilor cu complicaÈ›ii sunt absente” a declarat conf.univ.dr. Ioan Andrei VereÅŸiu, preÅŸedintele FederaÅ£iei Române de Diabet, NutriÅ£ie ÅŸi Boli Metabolice.

La al X-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, reputați specialiști din țară și străinătate vor dezbate principalele complicații ale diabetului: retinopatia, nefropatia, neuropatia, bolile cardiovasculare și leziunile piciorului. Alte subiecte de interes legate de diagnosticarea, tratamentul și prevenția diabetului vor fi abordate și în sesiunile dedicate asistentelor educatoare și pacienților.

Pentru mai multe informații legate de participarea la al  X-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, vizitați site-ul: www.federatiaromanadiabet.ro .

PR şi comunicare: Sănătatea Press Group – Expertul tău în comunicare pe domeniul medical

Georgiana Giunca, PR Executive

press@sanatateapressgroup.ro