AL TREILEA SEMINAR PROPUS DE ASOCIATIA BISMUN IN SUSTINEREA CAMPANIEI MILLENNIUM DEVELOPMENT GOALS VINE CU O NOUA TEMA, PE CAT DE IMPORTANTA, PE ATAT DE CONTROVERSATA: PROMOTE GENDER EQUALITY AND EMPOWER WOMEN.

 

ASOCIATIA  BISMUN

Facultatea de Drept

Bd. M. Kogălniceanu 36-46, Sector 5, 050107 ,București

Tel: 021.310.42.64

Website: www.bismun.ro

 

Persoana de contact:

Adelina Ghita

Tel:0729097122

gadelina_92@yahoo.com

 

 

Pentru 13 aprilie 2011

AL TREILEA SEMINAR PROPUS DE ASOCIATIA BISMUN IN SUSTINEREA CAMPANIEI MILLENNIUM DEVELOPMENT GOALS VINE CU O NOUA TEMA, PE CAT DE IMPORTANTA, PE ATAT DE CONTROVERSATA: PROMOTE GENDER EQUALITY AND EMPOWER WOMEN.

Vineri, 15 aprilie 2011, incepand cu ora 12:00, la Casa ONU din B-dul Primaverii,  asociatia BISMUN dezbate o noua tema a  campaniei Millennium Development Goals, si anume, Promote Gender Equality and Empower Women .

Seminarul acesta va fi sustinut de catre Anca Stoica, head of Democratic Governance in cadrul United Nations Development Programme si de catre Andreea Paul Vass, lector la Facultatea de Relatii Economice Internationale a Academiei de Studii Economice din Romania. Va fi abordata problema saraciei din unghiul lipsei egalitatii intre sexe, al perspectivelor infloritoare ce se ivesc in tarile unde acest tel este atins, sau dimpotriva, de improbabilitatea unei dezvoltari a acelor tari unde nu exista intelegere pentru problema grava care este inca de actualitate in secolul XXI.

BISMUN Millennium Development Goals Awareness Campaign este o campanie care urmeaza sa se desfasoare in perioada martie – noiembrie 2011 si prin care asociatia BISMUN urmareste sa aduca in atentia oamenilor  si totodata  sa creasca gradul de constientizare a obiectivelor Millennium Development referitoare la veniturile limitate, foamete, boli, egalitatea intre sexe si celelalte probleme stringente cu care se confrunta omenirea in momentul actual. Aceasta initiativa vizeaza studentii de la Universitatea Bucuresti (Facultatea de Drept, Facultatea de Sociologie, Facultatea de Istorie si RISE, Facultatea de Stiinte Politice), SNSPA (Facultatea de Stiinte Politice, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice), ASE (Facultatea de Relatii Economice Internationale) pentru a-i antrena intr-o activitate utila atat lor, dar si lumii ce are nevoie de niste promotori ale idealurilor propuse de seminare.

Asociatia BISMUN (Bucharest International Student Model United Nations) este un O.N.G. constituit cu scopul de a promova si incuraja valorile ONU in randul tineretului roman si al societatii romanesti. Pentru a-si atinge scopurile, organizatia realizeaza seminarii, conferinte, workshop-uri, stagii de practica, activitatea centrala axandu-se insa asupra organizarii unei conferinte anuale de tip MUN – Conferinta BISMUN.

 

Parteneri: Ministerul Afacerilor Externe (www.mae.ro), Sistemul ONU din România (www.un.ro), Universitatea din Bucureşti (www.unibuc.ro), Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti (www.drept.unibuc.ro)

Persoana de contact:

Adelina Ghita

Tel: 0729097122

gadelina_92@yahoo.com

###