Ai o idee de afacere? Iti oferim pana la 40.000 euro sa o pui in aplicare!

Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin in parteneriat cu Power Net Consulting SRL si HR Specialists SRL lanseaza proiectul „Construieste-ti viitorul!” (POCU/82/3/7/104802), proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020. Activitatile vizând cresterea gradului de ocupare in Regiunea Sud-Est – obiectivul general al proiectului – se vor desfășura în perioada 18 ianuarie 2018 – 17 ianuarie 2021. Valoare totala eligibila a proiectului este 8.907.909,43 lei din care 7.510.322,80 cofinantarea UE.

Proiectul vizeaza activitati de formare antreprenoriala cu acreditare ANC, elaborarea planului de afaceri pe perioada cursului si acordarea de consultanta si mentorat pentru 310 persoane cu resedinta sau domiciliul in mediul rural sau urban din Regiunea de Sud-Est. Participantii eligibili se incadreaza in una din categoriile*:
· Someri
· Persoane inactive
· Angajati si persoane care desfasoara o activitate independenta (persoane fizice autorizate, titulari ai intreprinderilor individuale si membrii intreprinderilor familiale)
*Nu sunt eligibili tinerii NEETs cu varsta intre 16-24 ani care nu sunt salariati, nu sunt inscrisi la somaj sau intr-o forma de invatamant.

Principalele rezultate previzionate prin implementarea proiectului:
· 310 persoane participante la cursul de competente antreprenoriale;
· 38 de planuri de afaceri selectate pentru finantare de pana la 40.000 euro – selectia se realizeaza prin concurs de planuri de afaceri ;
· 38 de stagii de practica intr-o intreprindere cu profil similar profilului afacerii finantate;
· 76 de locuri de muncă nou-create.

Antreprenorii ale caror planuri de afaceri au fost aprobate pentru finantare vor beneficia de asistenta pentru infiintarea intreprinderilor prin inregistrare la Oficiul Registrului Comertului si incheierea contractelor de finantare prin ajutor de minimis.

Dupa obtinerea ajutorului de minimis se va asigura monitorizarea functionarii si dezvoltarii afacerilor finantate si decontarea sumelor finantate pentru implementare. Informatii privind selectarea pentru GT se pot obtine folosind urmatoarele surse de informare:

Website-urile : www.adaf.ro;
Email: start-up@adaf.ro
Facebook: @construiestetiviitorul