Ai grija de replica ta !

Bucucuresti, 29 aprilie 2011- Echipa site-ului www.EchipamentMilitar.ro devine indrumatorul dumneavoastra in lumea airsoftului din dorinta de a va simti in siguranta si confort. Cu aceasta ocazie deosebit de importanta pentru noi, va prezintam un ghid pentru jucatorii de airsoft, dar si pentru cei ce isi doresc patrunderea in aceasta bransa plina de suprize si jocuri palpitante care va va face cu siguranta sa simtiti placerea jocului si a miscarii în aer liber, care va va imbunatati conditia fizica si care va va urca nivelul adrenalinei la maxim.
Odata cu venirea primaverii si cu iesirea primului fir de iarba, apare si jucatorul de airsoft care se bucura de temperaturile calde si de terenul neinzapezit si revigorat, propice pentru un joc de calitate. Putinii jucatori care au activat si in urma pasilor glaciali ale ultimelor luni, ii asteapta pe noii veniti in plina forta, bucurandu-se si ei la randul lor de prezenta crescuta la joc si de o competitie pe masura participantilo care ofera de cele mai multe ori un joc plin de faze palpitante care va va face cu siguranta sa simtiti placerea jocului si a miscarii în aer liber,care va va imbunatati conditia fizica si care va va urca nivelul adrenalinei la maxim.
Dar, daca dumneavoastra nu ati intalnit-o va asteptam sa o impartasiti alaturi de noi la o partida de airsoft organizata de catre echipa site-ului www.EchipamentMilitar.ro in fiecare duminica. Pentru mai multe detalii legate de acest event sunati la 0752.477.638, trimite-ti un e-mail sau vizitati-ne la noi acasa in Bd. Lacul Tei, Nr. 113, Bl. 6B, Sc. 2, Et. 2, Ap. 44, Interfon 44, Sector 2, BucureÅŸti.Nu lasa-ti placerea sa treaca pe langa voi, este sindurul meu sfat!
Mai mult decat atat inainte sa va lansati în toiul bataliei, asigurati-va ca si voi si replica dumneavoastra sunteti pregatite sa intampinati primul joc ‘cald’ al anului cat mai bine si in siguranta. Diverse surprize va pot strica ziua de joc si de aceea noi nu ne dorim decat sa va prevenim decat sa tratam orice eveniment neplacut!
Primul lucru pe care il abordam in cadrul ghidului nostru de prevenire a neplacerilor este si cel mai important element al jocului de airsoft, este jucatul….glumesc… este replica de airsoft. 😀
De aceea in continuare vom detalia cateva sfaturi utile pe care fiecare jucator de airsoft ar trebui sa le puna in aplicare pentru a fii satisfacut de propria replica dar si de calitatea jocului.
1) Verificati starea bateriei/iilor
Dupa perioade lungi de nefolosire este posibil ca anumite baterii sa aiba performante slabite sau pur si simplu sa fi murit complet. Sugerez inainte de toate sa faceti un ciclu incarcare>descarcare>incarcare cu un incarcator ‘profi’ cu detectia finalizarii incarcarii. Astfel va veti asigura ca bateria are cele mai mari sanse ca sa iasa din aceasta perioada aproape la fel de bine si cum a si intrat.
2) Ungeti si gresati toate componentele replicii:
La pistoale sau replicile pe gaz, reungeti garniturile si efectuati macar o golire completa a incarcatorului ca sa va asigurati ca totul este in regula si ca garniturile inca tin. Dupa perioade lungi de nefolosire, mai ales daca nu ai mai continuat mentenanta la ele, chiar si o tragere poate sa afecteze grav o replica neunsa. Ultimul lucru pe care il doriti este sa ajungeti la joc si sa nu va functioneze replica sau scapa gaz atat de mult incat inamicului ii este foarte usor sa va detecteze de la zece metri.
La replicile electrice este indicat odata la sase luni, maxim un an, sa se faca o mentenanta la gearbox care implica o reungere completa si verificarea diverselor piese interne. Intamplarea face ca perioada asta a anului sa coincida cu cea in care se doresc modificari ale lor pentru a le mari performanta care ajuta la cresterea performantei in timpul jocului.Utilizatorii de sisteme de trigger tip ‘zero trigger’ in special necesita sa isi reajusteze presiunea tragaciului conform temperaturilor noi.
Un ultim lucru care trebuie sa il verificati ar fi incarcatoarele, sa va asigurati ca inca pot fi utilizate la parametrii standard.
3) Secrete de airsmithing: Reshimming si schimbat guma de hop-up dupa o perioda de stagnare a replicii:
Principalele secrete ale unui jucator cu experienta este shimmingul de vara si cel de iarna. A face shimming inseamna a ‘regla’ sau a minimiza jocul pe care le au pinioanele in carcasa gearboxului pe inaltime. Daca e prea strans, o sa consumati bateria mai repede, o sa zgarie interiorul carcasei sau chiar nu o sa mearga. Daca e prea larg o sa va treziti cu dinti rupti la pinioane, uzura prematura a sistemului sau alte probleme. Datorita diferentelor de temperatura materialele ajung sa se contracte sau sa se dilate, deci spatiile intre piese cresc sau scad. Acum intelegeti de ce exista shimming de iarna si de vara datorita acestor procese fizice naturale.Acelasi lucru se aplica si la guma de hopup, care trebuie schimbata in functie de temperatura. O guma tare/hard iarna ca sa se aplice efectul de hop-up cand ‘ingheata’, si o guma moale/soft/normala ca sa aveti un hopup usor mai precis si sa permita o ajustare mai fina.
Acestea sunt principalele precautii pe care trebuie sa le realizati pentru ca replica voastra sa poata functiona dupa o perioada de stagnare.
Dar dumneavoastra? Sunteti pregatit? Nu numai replica dumneavoastra este victima schimbarilor de temperatura si de climat, dar si dumneavoastra puteti fi, de aceea!
1) Nu renuntati la hainele groase!
Desi pare cald, anumite rafale de vant inca isi fac simtita prezenta in cel mai infrigurator mod posibil, racind corpul in mod semnificativ. Chiar daca temperaturile sunt puternice tineti pe dvs. o jacheta/veston.
2) Nu incepeti sa alergati din prima secunda si faceti mai intai incalzirea.
Mai ales daca aveti un stil de viata usor sedentar, activitatea puternica si intense duce la cresterea intensitatii febrei musculare de la sfarsitul zilei, sau chiar mai rau, intinderi care se pot afecta destul de serios sanatatea, de aceea faceti cateva exercitii inainte de joc pentru incalzirea muschilor pentru a avea o duminica placuta si la joc, dar si dupa acesta.
3) Tentatia adidasilor!
Odata cu venirea vremurilor calde lasarea in prag a bocancilor pentru adidasii confortabili la joc pare o idee excelenta, o idee care va deveni mai buna odata cu intrarea in vara cu temperaturile ei de 30-40 de grade. Nu cadeti in acea tentatie de a renunta la bocanci la joc…niciodata. Ei va pot salva de o luxatie sau de o entorsa foarte urata, va pot salva de un cui care va intra in talpa, va pot salva de urzici.. etc. De aceea folositi bocanci intotdeauna la joc!
Acum sunteti si dumneavoastra si replica dumneavoastra pregatita pentru un nou an de airsoft! Echipa Eqm.ro va astepta la joc! 🙂
Pentru orice informatii suplimentare despre produsele si serviciile noastre care cuprind o gama mult mai larga decat cele prezentate, de aceea nu ezitati sa ne vizitati:
Site: www.EchipamentMilitar.ro
Tel.: 075AIRSOFT (0752.477.638)
021-242 00 29
e-mail: office@echipamentmilitar.ro
blog :www.echipamentmilitar.ro/blog/