Ai fost implicat intr-un accident auto? Iata cum poti sa iti repari rapid si ieftin masina!

Un astfel de eveniment, oricat de minor ar fi, produce un soc emotional destul de puternic pentru persoana sau persoanele implicate si ceva mai multe daune autovehiculelor, in functie de gravitatea si zona sau zonele avariate. Cu atat mai mult in cazul accidentelor grave, care ajung pana la distrugerea caroseriei sau a unor piese importante, esentiale ale vehicolului tau, costurile suportate se pot incadra in categoria cifrelor colosale.

Descopera care sunt piesele pe care va trebui sa le inlocuiesti in cazul unui accident si in functie de gravitatea situatiei si cum poti face acest lucru cat mai avantajos din punct de vedere financiar!

  1. Caroseria

In general, in cazul unui accident mai grav se va inlocui toata caroseria sau o parte componenta din aceasta, in functie de daunele produse.  In aceasta situatie poti comanda online parti din caroserie sau chiar intregul ansambul specific brandului si seriei masinii tale pentru a beneficia de cea mai rapida si eficienta metoda. In cazul schimbarii intregii caroserii cu alta decat cea originala , precum si in cazul producerii anumitor modificari care pot schimba nu numai aspectul masinii tale, dar si semnalmentele inscriptionate pe certificatul de inmatriculare, orice modificare trebuie anuntata si apropata de  serviciul RAR ( Registrul Auto Roman), inainte de a se implementa.

  1. Sistemul de directie si cel de franare

Printre cele mai afectate parti ale unui autoturism implicat intr-un accident se numara mecanismul de directie, fara de care deplasarea cu masina nu s-ar putea efectua in mod normal si in conditii de maxima siguranta.  De asemenea, si sistemul de franare sau anumite compomenete ale acestuia pot fi afectate, iar in ambele cazuri este necesara schimbarea sau inlocuirea acestora. Din fericire, magazinul RAOAUTO pune la dispozitia persoanelor in cautare de astfel de piese, o oferta variata si la un pret avantajos, din care sa poti alege tot ce ai nevoie, in functie de necesitati si de modelul vehicolului tau.

  1. Bara de protectie din fata

Chiar si in urma unui accident usor, bara din fata, fiind destul de fragila se poate distruge foarte usor, iar cel mai bine ar fi, chiar si in cazul unor fisuri superficiale, sa o inlocuiesti pentru a fi sigur ca masina ta se afla in cele mai bune conditii de functionare, dar si ca are aspectul si designul pe care il doresti. Iar pentru schimbarea cat mai rapida a acesteia si obtinerea componentei de care ai nevoie la un pret ideal, ar trebui sa verifici mai intai ofertele site-urilor dedicate comercializarii diverselor piese auto sau serviciile unui parc de dezmembrari, mai ales ca, de obicei, costurile pot fi foarte mari, aproape inexplicabile in cazul unor modele recent aparute sau a unor branduri auto exclusiviste.

  1. Farurile

Este aproape inevitabil sa nu fie distruse farurile masinii in cazul unui impact, cu atat mai mult cu cat acestea, de cele mai multe ori, ajung sa fie deteriorate in situatii care nu implica neaparat accidentarea, ci efectuarea unor manevre simple, precum parcarea in locuri destul de limitate din punctul de vedere al spatiului sau gararea cu spatele.

  1. Parbrizul

Daca ambalajul exterior, confectionat din plastic al farurilor poate avea o sansa prin fisurarea superficiala a acestora, nefiind necesara schimbarea acestor corpuri, in mod sigur, in cazul unei ciocniri ce a avut un impact puternic, parbrizul masinii tale se va transforma numaidecat in mici particule de sticla, fara a mai putea fi reparat. La fel ca in cazul celorlalte componente prezentate anterior, cel mai bine ar fi sa verifici si sa iei in calcul toate posibilitatile inainte de a face o achizitie.

Acestea se numara printre cele mai afectate parti ale unei masini in caz de accident, dar si cele care vor necesita un buget suficient de generos pentru a le putea remedia. Acum ca ai descoperit care sunt locurile de unde poti procura toate aceste componente, costurile suportate vor fi mult mai mici, iar atentia mult mai sporita!