Agricultura sustenabila, principalul ingredient din Knorr pentru bucatari

Knorr pentru bucatari, brand al Unilever Food Solutions, foloseste pentru produsele sale ingrediente de origine controlata, provenite din agricultura sustenabila. Compania Unilever a investit 20 de milioane de euro pentru a dezvolta si obtine pentru produsele sale legume sanatoase, prin folosirea unei cantitati mai reduse de resurse naturale.

Knorr pentru bucatari, gama de produse pentru bucatari profesionisti a Unilever Food Solutions, divizia specializata in solutii gastronomice a Unilever, foloseste legume si ingrediente crescute in programul de agricultura sustenabila  – Growing for the Future. In acest program Unilever a investit 13 ani de cercetari, peste 20 de milioane de euro si a implicat fermieri si furnizori din Europa, America de Nord si de Sud. In prezent programul include 100 de furnizori si 17.000 de fermieri, dintre care 90 de furnizori si 5.000 de fermieri sunt din Europa.

Investitia in agricultura sustenabila realizata de Unilever, de care beneficiaza si produsele Unilever Food Solutions inseamna crearea unei retele de furnizori de legume si ierburi aromate din toata Europa si din America si a unui program la nivel mondial – Growing for the Future (din 1998) – pentru a dezvolta recolte de o calitate superioara si legume sanatoase, cu consum cat mai redus de resurse naturale.

Programul Growing for the Future este sustinut  de proiectul experimental Colworth Farm Project, o ferma pilot functionala in Marea Britanie din 1999, unde, pe 500 de hectare, sunt testate modalitati de cultivare sustenabile.

Programele de agricultura sustenabila sunt prezentate pe larg de Unilever Food Solutions in campania de relansare a brandului Knorr pentru bucatari, „Intreaba-ne!”. Incepand cu 30 mai, timp de doua luni, Knorr pentru bucatari vorbeste deschis prin Ghidul Miturilor despre produsele, procesele de productie, ingredientele si investitia in agricultura sustenabila. Prin aceasta campanie, Unilever Food Solutions, prezent in Romania cu produsele sale, inclusiv cu Knorr pentru bucatari, in 2.000 de locatii si in 1.000.000 de mese pe zi, deschide o conversatie cu bucatarii si operatorii de tip HoReCa.

Ghidul Miturilor este o colectie de raspunsuri pentru cele mai frecvente intrebari primite pana in prezent din partea consumatorilor si a bucatarilor profesionisti din intreaga lume. Ghidul poate fi descarcat gratuit de pe site-ul www.knorrpentrubucatari.ro, – platforma web prin intermediul careia bucatarii profesionisti romani vor putea intreba tot ce vor sa stie despre produsele Knorr pentru bucatari si totodata vor putea face schimb de experiente personale.

Potrivit Ghidului Miturilor, pentru produsele Unilever Food Solutions, inlcusiv pentru gama de produse Knorr pentru bucatari este folosita o parte importanta din productia mondiala de legume si ierburi aromate: 6% din productia mondiala de rosii, 5% din productia de usturoi si ceapa uscate, 3% din productia de ulei de palmier, 2% din productia de floarea soarelui ÅŸi 1% din productia de soia, toate obtinute ca parte a directiei sustenabile de a produce ingrediente mai sanatoase, prin folosirea unei cantitati mai reduse de resurse naturale.

La nivel european, 85% din legumele folosite de Unilever Food Solutions pentru produsele sale, inclusiv pentru Knorr pentru bucatari provin din culturi sustenabile, in programul Growing for the Future fiind inclusi, in Europa, fermieri din Germania, Franta, Polonia, Olanda, Italia, Ungaria, Danemarca, Spania, Marea Britanie, Suedia si Turcia.
Rezultatele de pana acum ale programului de agricultura sustenabila al UFS, la nivel global, prezentate in Ghidul Miturilor inseamna peste 300 de furnizori de legume, 1.500 de fermieri implicati in productia de legume, reduceri cu 41% a cantitatii de CO2 rezultate/ tona de productie din 1995 pana in 2009, reducerea cu 65% a cantitatii de apa folosite si cu 73% a cantitatii de deseuri produse.

Despre Unilever Food Solutions

Unilever Food Solutions (UFS) este sursa de inspiratie si consultantul de incredere al bucatarilor profesionisti. Unilever Food Solutions (UFS), divizia specializata de solutii gastronomice a companiei Unilever se adreseaza bucatarilor din 74 de tari, oferind ingrediente si servicii profesionale. Ingredientele pot salva timp pretios in bucatarie, fara sa compromita gustul si calitatea preparatelor. Portofoliul din Romania cuprinde cateva dintre cele mai cunoscute branduri globale, precum Knorr, Lipton si Hellmann’s.

Unilever Food Solutions este in industria gastronomica inca din 1880. La nivel global, compania are 4700 de angajati, cat si cea mai mare echipa interna de bucatari din intreaga industrie.