Agenţiile cu oferte în străinătate continuă să recruteze

O majoritate de 98% dintre recrutorii profesionişti intervievaţi au declarat faptul că recrutează în continuare pentru contractele de muncă în străinătate, în cadrul sondajului Tjobs.ro „Recrutaţi în perioada octombrie – decembrie 2010?”. Ofertele de angajare în afara ţării se adresează, în primul rând, românilor cu diverse calificări.

Tjobs.ro, portalul cu cele mai multe locuri de muncă în străinătate, a desfăşurat ancheta „Recrutaţi în perioada octombrie – decembrie 2010?” în rândul partenerilor săi, agenţiile de recrutare şi plasare a forţei de muncă în afara ţării, în perioada 04.10 – 15.10.2010.

La întrebarea „Recrutaţi în perioada octombrie – decembrie 2010?”, 98% dintre cei 58 de recrutori profesionişti intervievaţi au răspuns afirmativ. Iar în acest sens, prioritate vor avea persoanele cu diverse calificări. Cu toate acestea, sunt oferite contracte de muncă atât pentru posturi de necalificaţi, cât şi pentru poziţii în domenii în care sunt necesare specializările şi studiile superioare.

Recrutaţi în perioada octombrie – decembrie 2010? Agenţiile de recrutare caută personal...

Sondajul a mai scos în evidenţă departamentele corespunzătoare sectoarelor economice în care continuă să se facă cele mai multe recrutări, precum şi ţările care au cele mai multe propuneri de plecări la muncă pentru imigranţii români.

Astfel, într-un top 10 al departamentelor cu cele mai multe oferte de angajare, primul loc îl ocupă, la egalitate, „hoteluri / turism”, „personal medical” şi „îngrijire bătrâni”, fiind, fiecare în parte, opţiunea a 38% dintre agenţiile participante la anchetă. În continuare, 36% dintre intervievaţi au declarat că vor recruta pentru „restaurant”, 33% pentru „au pair / îngrijire copii”, iar 29% pentru joburi în „construcţii”. Recrutorii profesionişti respondenţi au confirmat, de asemenea, faptul că vor desfăşura interviuri şi pentru locuri de muncă în „industrie” (21%), „agricultură” (26%) şi „vase de croazieră”.

Top departamente cu oferte de angajare Top ţări cu oferte de angajare

În ceea ce priveşte topul primelor 10 ţări, în care se poate pleca la muncă în perioada octombrie – decembrie 2010, nu există surprize. 48% dintre participanţii la sondaj recrutează pentru Marea Britanie, 47% dintre ei pentru Italia, iar Grecia se poziţionează pe locul 3, întrucât 38% dintre intervievaţi au declarat faptul că aveau oferte de angajare pentru această ţară. Următoarele state cu solicitări de recrutare sunt, în ordine descrescătoare: Germania, Franţa, Cipru, Spania, Norvegia şi S.U.A.

Portalul Tjobs.ro însumează, la sfârşitul lunii octombrie 2010, până la 23.000 de locuri de muncă în străinătate, reprezentând oferta a mai mult de 400 de recrutori profesionişti.