Agenda Digitala, calea sigura de progres pentru Europa 2020

SIVECO Romania sprijina adoptarea accelerata a progreselor tehnologiei pentru dezvoltarea durabila a societatii.

Programele de dezvoltare a resurselor umane, proiectele de cercetare, proiectele pentru informatizarea educatiei, agriculturii, sectorului medical, a celui vamal si bancar, a administratiei centrale si locale sunt caile prin care SIVECO Romania contribuie la realizarea Agendei digitale. Toate acestea asigura cetatenilor un acces larg si nediscriminatoriu la serviciile publice si reduce eforturile administratiei in ceea ce priveste gestionarea si controlul activitatilor.
Prezent la conferinta Agenda Digitala, Traian Ionescu, consilier al presedintelui SIVECO Romania, a declarat: „In viitor industria IT&C va constitui factorul major de progres in societate, utilizarea tehnologiilor digitale va creste spectaculos, industria va trebui sa tina pasul cu progresele in tehnologia digitala. Astfel este necesara optimizarea resurselor financiare, umane, de infrastructura. Cu noile realitati vor tine pasul „digital natives”, iar Facebook, Bebo sau Twitter vor avea o expansiune semnificativa. Numarul de locuri de munca virtuale se va inmulti. Toate acestea sunt motivele pentru care noi punem accent pe Sistemul Educational Informatizat, cel mai important proiect dezvoltat in domeniul invatamantului”.

SIVECO Romania este un jucator semnificativ pe piata Uniunii Europene, in statele membre sau candidate, cat si un partener al Comisiei Europene, furnizand servicii IT pentru Oficiul pentru Publicatii al Comisiei Europene – portalul CORDIS, Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei, EUROSTAT si Euroaid, proiecte finantate prin programele europene Leonardo da Vinci, Socrates, eContentPlus.

Implicarea companiei in proiecte care urmaresc reducerea decalajelor digitale a fost recompensata, incepand din anul 2001, in prestigioase competitii precum European IT Excellence Awards, eEurope Awards, eLearning Awards, European eGovernment Awards.

Obiectivul Agendei Digitale pentru Europa 2020 este trasarea unui parcurs in scopul de a exploata la maximum potentialul social si economic al IT&C, in special al Internetului, care reprezinta un suport vital al activitatilor economice si sociale, fie ca e vorba de afaceri, munca, joaca, nevoia de a comunica sau de a ne exprima liber.
Evenimentul Agenda Digitala pentru Europa 2020 a fost organizat la Bucuresti de catre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, impreuna cu Agora Group.

Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are in prezent 1.100 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 125 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume:Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro