Cornierul mai este cunoscut in lumea constructiilor si nu numai sub numele de profil L sau, in anumite cazuri, otel cornier
Acest de constructii este cunoscut si utilizat de specialistii in constructii pentru proprietatea sa principala de a imbina elemente.
La baza realizarii acest material sta otelul carbon. In procesul de realizare al cornierului intervine o sectiune transversala care va forma un unghi drept. In functie de necesitatile fiecare proiect, acest material de constructii se gaseste sub diferite dimensiuni si grosimi.
Principalele caracteristici pe care le detine cornierul
Cornierul detine o serie de caracteristici particulare care il deosebesc de celelalte materiale din aceeasi gama si care il fac sa fie atat de popular printre consumatori.
Cele mai importante sunt urmatoarele:
Se gaseste sub diverse dimeniuni. Aici nu discutam doar despre grosimea laturilor, ci discutam si despre cele doua laterale ce sunt responsabile de realizarea unghiului drept. Pe piata, specialistii in constructii pot alege cornier cu dimensiuni diverse, in principal cuprinse intre 20 si 100 mm latime pentru laturile inguste si 20 si 200 mm pentru cele late. De mentionat este si grosimea diferitelor modele de cornier care variaza semnificativ. Se pot alege grosimi cuprinse in intervalul 3 si 15 mm.
Un alt aspect care poate demonstra calitatea acestuia este dat este cat de perpendiculare sunt cele doua laturi. Daca este un produs de calitate buna, cele doua laterale vor fi perfect perpendiculare si de asemenea nu se va observa nici macar o indoitura a axei. Este un aspect foarte important care trebuie sa fie luat inseamna de oricine care doreste sa achizitioneze cornier, deoarece acest lucru dicteaza in mod direct reusita proiectului. Chiar si in situatia in care acesta va fi supus unui proces de taiere, unghiul dintre cele doua laturi tot ar trebui sa ramana neschimbat.
Avand in vedere ca materiale prima din care este acesta realizat este otelul, acest aspect face ca un cornier sa beneficieze de o durabilitatea ridicata in timp si sa reprezinte in mod direct o adevarata investitie pentru cumparator;
Mai trebuie mentionat ca acest materiale poate fi montat in diverse moduri, in functie de particularitatile fiecarui proiect in parte. Pintre aceste varianta putem mentiona pe cele mai des intalnite si anume sudarea si nituirea.
Principaele proiecte in care acest material este o solutie eficienta sunt urmatoarele:
Cornierul poate fi utilizat intr-o scara larga de proiecte datorita calitatilor mentionate anterior. Totusi, inainte sa va ganditi sa il achizitionati, trebuie ca intoteauna sa verificati daca s-au atins toate standardele de calitate pentru a putea beneficia in mod direct de raportul bun calitate-pret pe care acest material in are.
Se poate integra acest material de constructii in proiecte precum:
- Aplicatii metalice pentru remorci sau alt tipuri de vehicule;
- In cadrul componentelor structurale;
- Pentru realizarea podurilor, vagoanelor si pilonilor de sustinere;
- Este foart des utilizat in constructia de garduri, porti, nave si asa mai departe.
