ADEONA, SOS Terra Nostra şi Asociaţia CSR Nest organizează festivalul de “Floare de Folk”

Sălciua, 19 septembrie 2011 – Asociaţia de Turism pentru Tineret ADEONA Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociaţia “SOS Terra Nostra” Arad şi Asociaţia CSR Nest organizează cea de-a doua ediţie anuală a festivalului de muzică şi natură “Floare de Folk”.

Festivalul este dedicat iubitorilor de natură şi muzică din întreaga ţară, se va desfăşura la Sălciua, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2011 şi este sponsorizat de Heineken România. Spectacolele vor avea loc în Complexul Şipote al Asociatiei de Turism pentru Tineret ADEONA.

Printre artiştii invitaţi se numără Emeric Imre, Ioan Onişor, Ionuţ Mangu, Răzvan Crivaci, Magda Puşkaş, Vasile Mardare, Cristian Buica, Dudu Isabel, Grupul Arta şi Ducu Berti. “Prin acest festival ne propunem să punem în valoare muzica românească de calitate, cântată live precum şi să-i oferim publicului cântăreţii de muzică acustică şi folk. De asemenea, scopul acestui festival este de a promova obiectivele naturale ale Masivului Bedeleu dar şi patrimoniul cultural-istoric al zonei Sălciua, şi pe această cale de a stimula turismul local şi regional”, a declarat Ilie Preda, preşedinte executiv al Asociaţiei de Turism pentru Tineret ADEONA.

La rândul său, Petru-Rareş Vodă, preşedintele Asociaţiei SOS Terra Nostra din Arad a declarat: “Prin acest festival ne dorim să reunim iubitorii de natură şi folk care au aceleaşi valori legate de două elemente componente ale culturii naţionale: muzica şi natura. Prin alegerea locaţiei în care va avea loc în acest an festivalul Floare de Folk ne dorim să transmitem un mesaj prin care îi îndemnăm pe toţi iubitorii de folk să iubească, să protejeze şi să respecte natura şi calitatea mediului înconjurător”.

Pe parcursul celor trei zile ale festivalului, iubitorii de muzică şi natură vor avea ocazia, pe lângă participarea la recitalurile de muzică folk, şi de a vizita Muzeul Etnografic Sălciua.

“Festivalul <Floare de Folk> îmbină foarte bine două componente esenţiale pentru cultura şi valorile unei comunităţi: muzica şi natura. De asemenea, această manifestare se mulează perfect pe misiunea şi obiectivele Asociaţiei CSR Nest care îşi propune să sprijine şi să contribuie prin proiectele sale, la protejarea şi conservarea patrimoniului cultural şi turistic al ţării noastre”, a declarat Sergiu Sebesi, preşedintele Asociaţiei CSR Nest.

Prima ediţie a festivalului “Floare de folk” a avut loc anul trecut în Masivul Retezat, zona turistică numită Cârnic şi a reunit peste 350 de iubitori ai muzicii folk. Pentru acest an, organizatorii se aşteaptă la o prezenţă ce va depăşi 500 de persoane.

Pentru mai multe detalii despre festivalul de muzică şi natură “Floare de folk”, vizitaţi www.adeona.ro, http://floare-de-folk.blogspot.com

 

###

Despre Asociaţia de Turism pentru Tineret ADEONA

Asociaţia de Turism pentru Tineret ADEONA este o organizaţie neguvernamentală, constituită în vederea împlinirii unor scopuri de natură educativă şi de dezvoltare a societăţii civile. Printre obiectivele asociaţiei se numără promovarea turismului pentru tineret; cunoaşterea personală şi interpersonală, dezvoltarea competenţelor de lucru în echipă şi educarea pe linie ecologică şi de respect faţă de natură a tinerilor.

 

Despre Asociaţia “SOS Terra Nostra” Arad

Asociaţia “SOS Terra Nostra” Arad este o organizaţie înfiinţată în anul 2009. Printre planurile asociaţiei se află în primul rând dezvoltarea unui complex turistic în Retezat, zona Cârnic. Organizatia este implicată direct în promovarea Retezatului prin elaborarea unui amplu proiect de popularizare a zonei ce se află în curs de evaluare.

 

Despre Asociatia CSR Nest

CSR Nest este o organizaţie românească înfiinţată în anul 2010 şi a cărei misiune este aceea de a oferi soluţii şi servicii atât sectorului neguvernamental cât şi celui corporatist prin promovarea responsabilităţii sociale în rândul societăţii civile şi al companiilor. De asemenea, asociaţia îşi mai propune să contribuie la progresul social şi cultural, educaţional şi turistic al României. Una dintre direcţiile către care se orientează Asociaţia CSR Nest este promovarea şi susţinerea culturii printr-o serie de acţiuni precum donaţii de carte sau crearea de centre culturale şi susţinerea lor pe viitor.