Activitati culturale 21,28 octombrie -Cisper Buc

 

BucureÅŸti, 03.11.2011

 

     Activități culturale

-     Activităţi de toamnă în natură –

-     O zi de cultură muzicală –

 

          În luna septembrie 2010 a fost demarat proiectul  “Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă” – ID 62509,  cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cu o perioada de implementare de 36 de luni.

          Proiectul este implementat de către Asociaţia Pakiv România, în parteneriat cu Asociaţia Amare Prhala Cluj Napoca, Asociaţia  DIVERS Târgu Mureş, Agenţia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Pro Diversitate Bucureşti şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. Atena.   

          Unitatea culturală a Centrului de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CISPER) București-Ilfov a organizat în luna octombrie 2 activitați culturale.

       Activitatea din data de 21.10.2011 s-a numit “Activităţi de toamnă în natură” şi a fost destinat copiilor romi selectaţi de către noi din comunitatea sectorului 2 Bucureşti și  s-a desfăşurat în parcul Obor al sectorului 2 din Capitală. Toţi copiii au învăţat să iubescă şi să preţuiască mediul înconjurător, au aflat lucruri interesante şi au beneficiat de explicaţii privitoare la fenomenele naturale specifice toamnei. Nu au lipsit jocurile creative şi distractive, aşa zisele “jocuri ale copilăriei”, corepunzatoare vârstei lor, ei având ocazia de a se bucura de spaţiul de joacă din parcul Obor.

       Activitatea din data de 28.10.2011 s-a numit  “O zi de cultură muzicală” ÅŸi a avut ca obiectiv principal promovarea proiectului ÅŸi a Centrului de Incluziune Socială pentru Persoane de Etnie Romă Bucuresti – Ilfov în rândul comunităţii de muzicanÅ£i lăutari, muzica lăutărească fiind muzica reprezentativă a etniei romilor.

 Aceasta a avut loc la Restaurantul Jeratec din Bucureşti unde s-au facut și filmări cu muzică lăutarescă pentru “Televiziunea OTV”. Participanții au fost  informați cu privire la scopul proiectului şi scopul unității culturale din cadrul CISPER.

 

Informaţii suplimentare:

Asociaţia Pakiv România                                    

Telefon: 0258/811170                                    

Web: www.pakiv.ro, http://cis-rom.ro      

E-mail: pakiv_romania@yahoo.com         

 

CISPER București Ilfov 

Responsabil PR        

Ionuţ Tîrnăcop             

Telefon: 021 2400838

E-mail: cisperbucureÅŸtipr@yahoo.com