Activitati culturale 21 si 28 octombrie – Cisper Buc – ante

BucureÅŸti, 14.10.2011

 

     Activități culturale

-     Activităţi de toamnă în natură –

-     O zi de cultură muzicală –

 

          În luna septembrie 2010 a fost demarat proiectul  “Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă” – ID 62509,  cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cu o perioada de implementare de 36 de luni.

          Proiectul este implementat de către Asociaţia Pakiv România, în parteneriat cu Asociaţia Amare Prhala Cluj Napoca, Asociaţia  DIVERS Târgu Mureş, Agenţia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Pro Diversitate Bucureşti şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. Atena.   

          Unitatea culturală a Centrului de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CISPER) București-Ilfov organizează în luna octombrie 2 activități culturale.

        Activitatea din data de 21.10.2011 denumită “Activităţi de toamnă în natură” este destinată copiilor romi selectaţi de către noi din comunitatea sectorului 2 Bucureşti şi se va desfăşura în parcul Obor al sectorului 2 din Capitală.

        Toţi copiii vor învăţa să iubescă şi să preţuiască mediul înconjurător, vor afla lucruri interesante şi vor beneficia de explicaţii privitoare la fenomenele naturale specifice toamnei. Nu vor lipsii jocurile creative şi distractive, aşa zisele “jocuri ale copilăriei”, corepunzatoare vârstei lor

       Activitatea din data de 28.10.2011 se numeÅŸte “O zi de cultură muzicală” ÅŸi va avea ca obiectiv principal promovarea proiectului ÅŸi a Centrului de Incluziune Socială pentru Persoane de Etnie Romă Bucuresti – Ilfov în rândul comunităţii de muzicanÅ£i lăutari, muzica lăutărească fiind muzica reprezentativă a etniei romilor.

        Această activitate va avea ca loc de desfăşurare Restaurantul Jeratec din Bucureşti unde se vor realiza filmări cu muzică lăutarescă pentru “Televiziunea OTV”. Participanții vor fii informați cu privire la scopul proiectului şi scopul unității culturale din cadrul CISPER.

 

Informaţii suplimentare:

Asociaţia Pakiv România                                            CISPER București Ilfov     

Telefon: 0258/811170                                                  Responsabil PR                                  

Web: www.pakiv.ro, http://cis-rom.ro                         Ionuţ Tîrnăcop

E-mail: pakiv_romania@yahoo.com               Telefon: 021 2400838

                                                                                      E-mail: cisperbucurestipr@yahoo.com