Activitate culturala 20.02.2012 – Cisper Buc – ante

București, 15.02.2012 

 

Activitate culturală

„Ȋncheierea dezrobirii romilor”

 

               În luna septembrie 2010 a fost demarat proiectul  “Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă” – ID 62509,  cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cu o perioadă de implementare de 36 de luni.

          Proiectul este implementat de către Asociaţia Pakiv România, în parteneriat cu Asociaţia Amare Prhala Cluj Napoca, Asociaţia  DIVERS Târgu Mureş, Agenţia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Pro Diversitate Bucureşti şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. Atena.   

                Unitatea culturală a Centrului de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CISPER) București-Ilfov, organizează în data de 20 februarie o activitate culturală destinată copiilor romi de la Şcoala generală 145, sector 2 Bucureşti.

         Activitatea este denumită „Ȋncheierea dezrobirii romilor” şi are ca principal obiectiv prezentarea impactului pe care l-a avut ziua de 20 februarie asupra romilor din ziua de astăzi.

       Se va sublinia importanţa culturii rome în cultura națională, precum şi comportamentul civilizat ȋn societate, prilej cu care se vor reaminti cȃteva nume sonore de romi ce s-au remarcat de-a lungul timpului, nume ca Ion Voicu, Anton Pann şi alţii.

       Cu ocazia acestei activităţi, copii vor cȃnta şi vor spune poezii ȋn limba rromani.

       Toate momentele principale ale activităţii vor fi surprinse printr-un set de fotografii ce vor fi expuse în unitatea culturală.

 

Informaţii suplimentare:

Asociaţia Pakiv România                                                        CISPER București Ilfov     

Telefon: 0258/811170                                                              Responsabil PR                                  

Web: www.pakiv.ro, http://cis-rom.ro                                     Ionuţ Tîrnăcop

E-mail: pakiv_romania@yahoo.com                           Telefon: 021 2400838

                                                                                                  E-mail: cisperbucurestipr@yahoo.com