Avand la baza dereglajul hormonal din perioada adolescentei, acneea creeaza probleme unui numar mare de persoane, iar tratamenul acesteia nu este unul fix, o reteta de succes aplicabila tuturor.
Exista o serie de factori ce favorizeaza aparitia si dezvoltarea acneei, asa cum exista si multiple forme ale acesteia, ceea ce inseamna ca un tratament al pielii standard ar fi o utopie.
Acneea- o problema inevitabila?
Desi este o problema frecventa, cu care se confrunta tot mai multe persoane, incepand din perioada adolescentei si pana la maturitate, acneea nu este inevitabila, dar totusi greu de tinut in frau. In primul rand, tratamentele aplicate pielii trebuie analizate foarte bine. Produsele cosmetice, de tipul celor folosite in machiaje ajuta la aparitia si dezvoltarea acneei deoarece pielea nu “mai respiraâ€, in sensul ca porii sunt acoperiti si nu se mai produce sebumul care impiedica dezvoltarea microbilor. Igiena corespunzatoate a pielii este prioritara pentru a trata problematica acneei deoarece este o afectiune in stransa corelatie cu actiunea microorganismelor bacteriene, iar indepartarea acestora si prevenirea mentinerii lor pe suprafata pielii este esentiala.
Acneea, totusi, nu are doar cauze externe, iar alimentatia, stilul de viata, factorii externi si interni ce stimuleaza productia hormonala excesiva, mediul de viata precum si tratamentele medicale au efecte directe asupra pielii, respectiv a acneei.
Tratamentul acneii- necesitate sau fita?
Tratamentul acneei este un proces complex, ce presupune o igiena corespunzatoare, o curatare a pielii cu un produs profesional adaptat tipului de ten, pentru a avea rezultatele scontate. Astfel, in cadrul tratamentelor pielii aplicate acasa este imperativ necesar sa achizitionam un gel de curatare de genul Clarifying Cleanser, care sa elimine toate microorganismele bacteriene aflate la nivelul pielii. Ulterior, este recomandata aplicarea pe piele a unui produs exfoliant, care sa deschida porii si sa permita patrunderea cremei, serului sau a lichidului cu o substanta activa menita sa elimine infectia generata la nivelul pielii, ceea ce reprezinta tratamentul efectiv al acneei. Alegerea produselor folosite pentru tratamentele pielii aplicate impotriva acneei este foarte importanta, deoarece tipul de ten, precum si forma de acnee prezenta trebuie avute in vedere pentru ca tratamentul pielii sa aiba efectul scontat.
Totodata, este cel putin la fel de important sa identificam sursa de provenienta a acneeei si sa ajutam tratamentul pielii cu o alimentatie corespunzatoare, un stil de viata sanatos, o igiena adecvata, precum si o grija crescuta fata de actiunile ulterioare, care sa ajute, si nu sa diminueze efectul tratamentului. Spre exemplu, daca ne desfasuran activitatea intr-un mediu expus bacteriilor, igienizarea pielii trebuie efectuata cu o frecventa crescuta, iar in perioada de tratament trebuie evitata folosirea produselor cosmetice care au ca efect blocarea productiei de sebum.
Tratamentele pentru piele impotriva acneii sunt necesare, deoarece aceasta afectiune, in afata efectului inestetic al pielii o poate afecta permanent, lasand cicatrici greu, sau chiar imposibil de indepartat ulterior. Nu este o fita, un moft sa avem grija de tenul nostru si sa il tratam corespunzator. In mod cert, este o necessitate si trebuie sa ii acordam o atentie deosebita.