Utilitatea unor panouri led
Astfel de panouri led au o versatilitate aparte caracterizata prin marimi, culori si intensitate luminoasa. Aceasta ultima proprietate a facilitat de fapt evolutia lor. Folosite la inceput pentru exterior in scopul iluminarii cladirilor, a saptiului public sau chiar utilizate pentru evenimente (in special conferinte), aceste panouri au inceput sa fie intens utilizate si in interior cadrul cladirilor de birouri, magazinelor sau restaurantelor.

Tehnologia utilizata in cadrul unor panouri led
Dupa cum este specificat si in nume, tehnologia care sta la baza acestora este cea led. Aceasta prescurtare provine din engleza si se traduce ca „dioda emitatoare de lumina”. La inceputul acestei noi generatii de iluminat era folosita ca indicatoare incorporate in diverde dispozitive electronice tocmai datorita marimii minimale si a faptului ca emitea lumina slaba.
In timp, acestea au evoluat din punct de vedere al intensitatii luminoase pastrandandu-si insa marimea. Aceasta tehnologie a evoluat luand si alte forme de corpuri de iluminat precum: benzi, tuburi sau panouri led.
Panouri led = prietene ale mediului inconjurator
In spiritul rationalizarIi resurselor planetei, aceste panouri led contribuie la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera. Cum o fac? Ei bine, fiind mai durabile in mod considerabil fata de panourile iluminatoare care se bazau pe vechile tehnologii, este limpede ca noul tip de panouri nu va necesita inlocuire atat de des si implicit va scadea si cererea in volum.
Astfel, mai putine resurse vor fi folosite pentru fabricarea unui numar mai mic de astfel de forma de iluminat. De asemenea producere de gaze eliminate de fabricile aferente acestor forme de iluminat va fi mai slaba.
Incepe si tu sa reduci cheltuielile la curent prin noile panouri led
Comparativ cu vechile generatii, noile panouri led consuma in mod semnificant mai putina energie electrica raportata la intensitatea luminoasa. In acest sens, realizand cate o comparatie la nivelul inferior , nivelul intermediar si nivelul superior al cantiattii de lumina emanata constatam astfel:
- La limita inferioara, de 450 de lumeni, este necesar un singur panou de 4-5 Watti, iar pentru un panou obisnuit este nevoie de echivalentul a 40 de Watti
- La categoria intermediara, pentru 1100 de lumeni este necesar un corp tip noua generatie de 9-13 Watii, iar pentru unul obisnuit 75-10 Watti
- In ceea ce priveste limita superioara in materie de cantitate de lumina emanata (2700 lumeni) este nevoie de un panou din noua generatie ce consuma aproximativ 27 de Watii in timp ce pentru vechea tehnologie sunt necesari 150 de Watii