In 2010 achizitionarea unei locuinte nu mai este o posibilitate practica pentru multi dintre noi. Fie ca avem venituri mici sau mijlocii, inclinam tot timpul spre inchiriere. Tot spre inchiriere inclinam si atunci cand decidem sa ne deschidem o afacere. Avem nevoie de spatiu. Fie de depozit, fie de birou, fie de spatiu de desfasurare a afacerii (magazin, bar etc), in ultimii ani spatiul a fost una dintre problemele primordiale ale societatii.
Din 1980 pana in 2005, achizitionarea de locuinte implica rate ale rentabilitatii mai mari decat multe alte investitii- inclusiv majoritatea actiunilor, certificatelor de depozit, conturi de economii si obligatiuni. In ziua de azi multi proprietari de locuinte au ipoteci mai mari decat valoarea locuintei, intorcandu-i pe dos in ceea ce priveste investitiile lor. Asadar, este importanta evaluarea diferitelor optiuni imobiliare si ipotecare disponibile, pentru a vedea ce impact au asupra finantelor si scopurilor financiare.
Apeland la un financial planner “achizitionarea†si “leasingul†vor fi doi termeni complet intelesi. Acesta va va sta la dispozitie pentru orice fel de nelamurire legata de achizitionarea vs. inchirierea si inchirierea vs. leasing, dar si cum aceste alternative se aplica in procesul de planificare financiara. Astfel veti putea sa:
-        faceti diferenta intre alternativele de achizitionare si  cele de inchiriere
-        cunoasteti  diferite optiuni de ipotecare
-Â Â Â Â Â Â Â Â faceti diferenta intre alternativele de achizitionare si cele de leasing
-Â Â Â Â Â Â Â Â listati intr-un plan financiar efectele achizitionarii vs. cele ale unui leasing.
Pentru majoritatea oamenilor, decizia intre inchiriere si achizitionare nu este una financiara, ci una personala ce reflecta tipul de stil de viata pe care si-l doresc. Poate doriti un apartament deoarece nu vreti sa aveti de a face cu resposabilitatile pe care o casa le implica, sau poate doriti sa achizitionati o casa deoarece doriti sa locuiti intr-un anumit cartier. Totusi, achizitionarea unei case este in general singura si cea mai mare investitie pe care o fac majoritatea oamenilor pe durata intregii vieti. Este deasemenea ceva ce multi pur si simplu nu o pot incadra in bugetul lunar fara sa reduca masiv alte articole din bugetul lor. Inaine de luarea acestei decizii, este o idee buna sa intelegeti implicatiile ei financiare.
DAIO ofera servicii de dezvoltare si administrare a afacerii, management de proiect si planificare financiara, gestiunea competentelor si training pentru start-up-uri, IMM-uri si companii straine care doresc sa-si deschida o filiala in Romania pentru urmarirea si executia strategiei afacerii, reducerea riscurilor operationale si de vanzari precum si garantarea rezultatelor scontate si a reusitei afacerii.
Serviciile de consultanta oferite sunt sub forma asistentei, consilierii si implementarii sau executiei in probleme de management general si afaceri. Domeniile de afaceri vizate cu aceste servicii sunt planificarea strategica si organizationala a afacerii, administrarea afacerilor, finantarea si bugetarea afacerii si gestionarea performantelor angajatilor.
Persoana de contact
Cornel Dinu – Managing Director
Mob: 0722.324.282
Fix: 0374.012.990
Mail: cornel.dinu@daio.ro
Web: www.daio.ro
Blog: www.corneldinu.wordpress.com