In acest articol gasiti informatii complete despre platbanda

In industria constructiilor platbanda a ajuns sa fie un material metalic foarte utilizat. Desi poate fi folosita in mai multe tipuri de proiecte, cel mai des este intrebuintata in realizarea confectiilor metalice.

platbanda

Intrebuintarile acesteia variaza de la caz la caz si este important de stiut daca a fost laminata la cald sau la rece, deoarece si intrebuintarile ei se schimba in functie de procesul la care a fost supusa.

Ce diferente se intalnesc la platbanda in functie de procesul la care a fost supusa?

In cazul in care a fost laminata la cald, se poate observa la platbanda ca are margini rotunjite.

Daca a fost laminata la cald, aceasta este cel mai des folosita in constructiile metalice. In cazul in care a fost laminata la rece, marginile pe care le are platbanda nu mai sunt rotunjite, ci dimpotriva, perfect drepte. Astfel ca daca a fost laminata la rece, aceasta isi gaseste alte intrebuintari, fiind mult mai potrivita in realizarea unor piese ce sunt necesare pentru domeniile unde se pune cel mai mare accent pe precizie.

Ce caracteristici are platbanda?

Pe langa versatilitatea de care da dovada platbanda in functie de procesul de laminare la care a fost supusa, se mai pot intalni si alte calutati la aceasta, precum:

  • Acest material nu este dificil de taiat sau de gaurit.
  • De asemenea, este usor de sudat.
  • Exista posibilitatea de a fi introdusa in structurile metalice.
  • Vine intr-o varietate de grosimi si latimi.

De ce platbanda poate fi potrivita pentru proiectul dumneavoastra de constructii?

Deoarece se pot intalni anumite caracteristice unice la platbanda, aceasta este un material destul de popular in randul specialistilor din domeniul constructiilor. Este un material care iese destul de usor in evidenta, tocmai datorita acestor caracteristici specifice. Dar caracteristica care o face cel mai mult sa iasa in evidenta este faptul ca raportul calitate-pret este unul foarte bun.

Printre celelalte caracteristici pe care le are platbanda se numara si urmatoarele:

  • Este un material care are o durata lunga de viata, deoarece este rezistenta si durabila. Mai mult de atat, nu este afectata de factori externi.
  • Deoarece este usor de taiat sau de gaurit, acest material este unul foarte versatil.
  • De asemenea, este si fiabila si se poate folosi in diferite dimensiuni.
  • In cazul proiectelor care necesita precizie, platbanda care este laminata la rece este cea mai potrivita alegere.
  • Acest material isi gaseste de cele mai multe ori intrebuintare in constructia de mobila, piese navale, constructii navele si, de asemenea, productia de masini.
  • Duritatea de care da dovada se datoreaza otelului. De asemenea, tocmai acestei duritatii, acest material isi poate mentine calitatea in timp.