ACCESUL LA INVATARE PE PARCURSUL INTREGII VIETI

Hotelul Ramada Bucharest Parc a gazduit miercuri, 7 decembrie si joi, 8 decembrie, conferinta finala a proiectului: PREZENT! Stimularea participarii la formarea continua a angajatilor aflati in situatie de risc pe piata muncii – informare, constientizare si acces la invatare de calitate pe parcursul intregii vieti.

Conferinta a reunit experti in formare continua, decidenti, angajati si angajatori din tara si strainatate, care au dezbatut intr-un mediu constructiv principalele rezultate ale proiectului. Graham Attwell, Director Pontydysgu din Tara Galilor si cercetator la Institute for Employment Research, University of Warwick a tratat impreuna cu ceilalti formatori, angajati si angajatori, politicile si strategiile la nivel international si european, respectiv invatarea pe parcursul intregii vieti.
Evenimentul a cuprins o serie de work-shop-uri tematice prin care au fost prezentate produsele si activitatile realizate in cadrul proiectului, printre care: strategia nationala privind stimularea participarii la formarea continua a angajatilor; instrumentele de evaluare si monitorizare a impactului formarii continue la nivelul angajatilor si angajatorilor; comunitatile de practici in domeniul formarii continue; strategiile si modelele de bune practici nationale si europene privind promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti in randul angajatilor, in special a celor aflati in situatie de risc pe piata muncii. In cadrul atelierelor de lucru a fost dezbatuta si formarea continua in industriile dinamice si contributia invatarii in contextul non-formal pe tot parcursul vietii.
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, alaturi de ceilalti parteneri: Asociatia Observator pentru Dezvoltarea Invatarii Permanente, TBWA\Bucuresti si Gnosos Consult au dezvoltat primul proiect national de promovare a invatarii pe parcursul intregii vieti. “Invata pentru tine!” este dedicat cresterii sanselor pentru un viitor mai bun, al invatarii pe parcursul intregii vieti si este co-finantat prin Fondul Social European prin POS DRU 2007-2013, Investeste in oameni!

Informatii cu privire la parteneri:

Observator pentru Dezvoltarea Invatarii Permanenete este o organizatie non guvenamentala care desfasoara activitati de cercetare, evaluare, formare, consultanta si expertiza in domeniul politicilor de promovare si dezvoltare a invatarii permanente, la nivel national si international.
TBWA\Merlin este o agentie de comunicare full-service, parte din reteaua internationala TBWA, prezenta in peste 40 de tari. TBWA asigura servicii integrate si complete de publicitate pentru campanii de comunicare, de la strategie, creatie si productie la PR si evenimente speciale pentru clienti precum Mars, Michelin, Henkel sau adidas.
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile este o organizatie neguvernamentala, independenta, un purtator de cuvant al sectorului neguvernamental. Viziunea Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile este aceea a unei societati civile influente si autonome capabile sa raspunda nevoilor oamenilor.
Gnosos Consult ofera consultanta si participa in acelasi timp la dezvoltarea si implementarea de proiecte privind dezvoltarea resurselor umane, prin activitati de cercetare-dezvoltare in domeniul stiintelor sociale si umaniste, servicii de furnizare si management al fortei de munca, cursuri de formare profesionala continua, etc. Gnosos Consult are de asemenea o vasta retea de experti romani si europeni, care ne permite organizarea de schimburi de experienta si transferul de bune practici din diverse state membre ale Uniunii Europene.
Documentul complet al cercetarii de piata realizat in 2010 in cadrul proiectului poate fi accesat pe portalul www.invatapentrutine.ro.
Pentru orice alte detalii sau materiale, va rugam sa ne contactati.
CONTACTE PENTRU PRESA:
Silvia Giurca
PR MANAGER TBWA/Bucuresti
0722153345
silvia.giurca@tbwa.ro