ACCESEAZÄ‚ FONDURILE EUROPENE!

ACCESEAZÄ‚ FONDURILE EUROPENE!

Acum ai oferte financiare specializate!

Participă la târgul bancar

“Oferte bancare eficiente pentru cofinanțare

în proiectele de accesare a fondurilor europene”

Cotidianul “ECONOMISTUL” editat de Asociația Generală a Economiștilor din România (A.G.E.R.), în colaborare cu Asociația Oamenilor de Afaceri din România (A.O.A.R.) și Asociația Română a Băncilor (A.R.B.) organizează în perioada 15 – 17 noiembrie 2010, la World Trade Center București, „Târgul bancar – Oferte bancare eficiente pentru cofinanțare în proiectele de accesare a fondurilor europene”.

Obiectivul târgului îl constitue găsirea și oferirea de soluții practice, adaptate la necesitățile concrete de finanțare ale fiecărui vizitator ce intenționează să acceseze fondurile europene sau care a fost declarat caștigător și dorește să găsească soluții eficiente de cofinanțare pentru proiectul său.

Sunt invitați să participe la târg oamenii de afaceri, reprezentanților instituțiilor de stat, solicitanți sau beneficiari de finanțare și toți cei interesați de accesarea fondurilor europene, pentru că aici au posibilitatea de a întâlni partenerii de care au nevoie pentru obținerea în condiții optime a finanțării proiectului. La eveniment vor participa:

•          Ministerele, prin autoritațile de management ce gestionează fondurile europene;

•          Bancile comerciale cu activitate în România;

•          Societațile de garantare.

Practic, la târg, ministerele, băncile și societățile de garantare vor avea standuri proprii cu personal calificat care, pe parcursul celor trei zile de târg, vor analiza situațiile specifice fiecărui proiect sau propunerile de proiect, vor răspunde la întrebările solicitanților sau a beneficiarilor de finanțare și vor oferi soluții concrete de cofinanțare sau de ce ar trebui să se facă pentru a îndeplini criteriile solicitate pentru cofinanțare.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să negocieze, să compare ofertele bancare și să o aleagă pe cea mai eficientă.

Prin intermediul Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), al Asociațiilor Oamenilor de Afaceri din Iași, Brașov, Cluj, Pitești, Craiova, Timișoara etc., al ministerelor economice, Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR) și al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) și sunt mobilizați să participe la acest târg bancar circa 2.300 de oameni de afaceri și reprezentanți ai instituțiilor de stat din toată țara care doresc să obțină finanțare pentru accesarea fondurilor europene.

În fiecare zi,  în cadrul târgului să vor desfășura conferințe de presă și mese rotunde pe teme de interes major pentru accesarea fondurilor europene. Astfel, prima zi este alocată autorităților publice centrale și autorităților de management a fondurilor europene, a doua zi reprezentanților ARB  și băncilor din și a treia zi Băncii Naționale a României.

Accesarea fondurilor europene este, în contextul crizei economice, o oportunitate majoră pentru progresul economiei României.

Suntem convinși că prin participarea tuturor celor interesați de obiectivul târgului, se va reuși un nou impuls în creșterea volumului de proiecte europene care să-și asigure finanțarea.

Intrarea la târgul bancar și la conferințele ce se vor desfasura în cadrul acestuia sunt libere.

Programul de vizitare al târgului bancar este următorul:

1.      Luni,  15 noiembrie 2010, 12:00 – 18:00;

2.      Marți, 16 noiembrie 2010, 10:00 – 18:00,

3.      Miercuri, 17 noiembrie 2010, 10:00 – 17:00.

Mai multe detalii privind Târgul Bancar le găsiți accesând pagina de internet  http://www.economistul.eu/evenimente-economistul/ .

Parteneri principali

CEC Bank, BCR

Parteneri

REGIO – Programul OperaÈ›ional Regional, EximBank – S.A., FNGCIMM, FGCR, FRCG, ANEIR, IMM România, CCIR.

Parteneri media

TVR, THE MONEY CHANNEL, Radio România Actualități, Radio România Regional, Radio România Antena Satelor,  RADOR, Puterea, Bursa, Finantare.ro