Abecedarul de NutriÈ›ie – È™tiinÈ›a È™i arta de a mânca sănătos

Primul Abecedar de Nutriție, realizat de prof.dr. Nicolae Hâncu și editat de Sănătatea Press Group, a fost lansat în rândul publicului larg vineri, 15 iunie 2012, la Librăria Bastilia din București. La eveniment au participat academicianul Eugen Simion și Corina Pleșa, reprezentant al Ministerului Educației.

Probabil cea mai importantă carte de nutriție de la profesioniști pentru publicul larg, Abecedarul de Nutriție este un ghid complet de alimentație sănătoasă bazat pe cele mai noi date din acest domeniu, adaptate pentru a fi ușor înțelese și puse în practică de cât mai multe persoane. În contextul în care 70% dintre vizitele la medic sunt cauzate de o alimentaţie nesănătoasă şi dezechilibrată, Abecedarul de Nutriţie îşi propune să educe cititorii cu privire la alimentele pe care le consumă şi la stilul de viaţă pe care ar trebui să îl adopte.

„Dacă abecedarul de la şcoală ne-a învăţat să scriem şi să citim, rolul Abecedarului de Nutriţie este să ne iniţieze în ştiinţa şi arta de a mânca sănătos şi să ne înveţe cum să devenim propriii noştri nutriţionişti”, a declarat iniţiatorul şi autorul Abecedarului de Nutriţie, prof. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Alimentația este unul dintre cei mai importanți factori care influențează starea de sănătate, atât în bine, cât și în rău, fiind cauza principală a numeroase boli, de la afecțiuni cardiovasculare și cerebrovasculare, la diabet, obezitate, hipertensiune arterială, diferite tipuri de cancer și boli hepatice. Inclusiv Declarația Politică a Organizației Națiunilor Unite (septembrie 2011) trage un semnal de alarmă asupra faptului că ”alimentația nesănătoasă, bogată în grăsimi saturate și de tip trans-, sare și dulciuri provoacă anual moartea a 14 milioane de oameni la nivel global”.

”Abecedarul de Nutriție s-a născut din necesitatea de a elabora un program național prin care cultura nutrițională a românilor să se dezvolte într-un mod adecvat, în condițiile în care mulți români nu mănâncă sănătos. Trebuie să învățăm să mâncăm sănătos, astfel că am conceput acest Abecedar sub forma a 10 lecții care oferă toate informațiile necesare adoptării unei nutriții corecte. Țin să subliniez că singurele recomandări pentru o alimentaţie sănătoasă ar trebui să aibă o unică provenienţă: medicii specialişti nutriţionişti care practică această specialitate pe baza examenelor atestate de Ministerul Sănătăţii”, a punctat prof.dr. Nicolae Hâncu.

Prezent la lansarea cărții, academicianul Eugen Simion a subliniat faptul că Abecedarul de Nutriție este o carte fundamentală pentru toți cei care prețuiesc sănătatea: ”Acest abecedar este foarte util și făcut cu multă pricepere. Sper că această carte va deveni una de căpătâi în viața unei familii, deoarece este bine să știm ce să mâncăm”.

De asemenea, Corina PleÈ™a, consilierul de comunicare È™i imagine al ministrului EducaÅ£iei, a È›inut să evidenÈ›ieze importanÈ›a unei alimentaÈ›ii echilibrate È™i faptul că obiceiul alimentaÅ£iei sănătoase se deprinde din primii ani ai copilăriei: “Nu trebuie să aÅŸteptăm până ce ajung copiii la ÅŸcoală să înveÅ£e despre nutriÅ£ia sănătoasă. Tot familia rămâne baza educaÈ›iei”.

Editat sub egida Academiei Române, Abecedarul de Nutriție este disponibil în librării sau poate fi achiziționat online de pe site-ul oficial al cărții: www.abecedar-nutritie.ro. Fiind promotorul unui stil de viață sănătos, Abecedarul de Nutriție își recompensează cititorii cu numeroase premii. Mai multe detalii, pe site-ul oficial.

Abecedarul de Nutriție este o carte realizată de prof.dr. Nicolae Hâncu, în colaborare cu dr. Cristina Niță și dr. Anca Crăciun. Publicația este editată de Sănătatea Press Group.

PR & Comunicare:

Sănătatea Press Group – Expertul tău în comunicare pe domeniul medical

Diana Nanciu, PR Specialist , 0733.011.109, pr@sanatateapress.ro