A treia ediţie a maratonului “Prima Evadare” ia startul duminica, pe data de 8 mai

“Prima Evadare” este singurul maraton de ciclism cross-country din Bucureşti şi cel mai popular concurs de acest gen din ţară.  Concursul, aflat la a treia ediţie, se va desfăşura duminică, 8 mai iar traseul începe la Academia de Poliție din București. Anul trecut concursul a adus la start peste 1300 de concurenţi, depăşind toate aşteptările şi stabilind un nou record naţional de participare.

„Ediţia de anul trecut a concursului Prima Evadare a adunat mai mulţi participanţi şi a stârnit mai multe ecouri decât sperasem, devenind una din cele mai populare competiţii și locul unde cei ajunși din întâmplare pot să-și descopere o noua pasiune. Dorim să facem din Prima Evadare o tradiţie, un eveniment emblemă pentru cicliştii români amatori, dar şi profesionişti. Înscrierile au început pentru ediţia din acest an a concursului, iar lista participanţilor numără deja aproape 500 de concurenţi.” a declarat organizatorul acestui concurs, Daniel Sărdan, membru al Clubului NoMad Multisport.

Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu uşor, fără diferenţe de nivel. Concursul se desfăşoară pe drumuri de ţară, prin pădurile din nordul capitalei, pe o distanţă de aproximativ 55 de km, între Bucureşti şi Snagov. Traseul este marcat pe întreaga distanţa de concurs şi este prevăzut cu 10 puncte de control, 4 zone de alimentare, este asistat de poliţie şi salvare, patrulat de oficialii competiţiei, de echipe de fotografi şi cameramani. Punctul de sosire este situat pe malul lacului Snagov, în interiorul complexului de agrement Astoria, şi marchează locul unde se vor desfăşura premierea şi tombola si locul unde te poate astepta familia.

Concursul „Prima Evadare” îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos. Ca şi la ediţiile anterioare, competiţia din 2011 doreşte să atragă atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile aflate în nordul capitalei şi să accentueze importanţa curăţirii şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure. Maratonul este accesibil începătorilor, dar se recomandă 2-3 ieşiri mai lungi pe teren accidentat, anterior competiţiei. Concurenţii sunt sfătuiţi să participe cu biciclete de munte, iar casca de protecţie este obligatorie pe toată durata competiţiei.

Evenimentul este organizat de Clubul NoMad Multisport şi Clubul Montant Atitudine, şi este susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti. “Prima Evadare” se bucură de parteneri entuziaști precum Skoda (Skoda Yeti este maşina oficială a concursului), Gebruder Weiss (partenerul logistic care asigură transportul bicicletelor înapoi în oraș), ChioChips, Cube, Dole, Veloteca, DHS, Giant si High5.

Pentru înscrieri și detalii suplimentare puteţi accesa www.primaevadare.ro