A inceput Internshipul Java in cadrul companiei jpard

Compania jpard anunta inceperea programului de Java Internship care se va derula in perioada Noiembrie 2011 – Ianuarie 2012.

Internshipul Java este o initiativa a companiei jpard menita a oferi studentilor de profil informatic posibilitatea de a activa si a invata intr-un context de munca real. In urma unui proces de recrutare si selectie care s-a derulat pe parcursul a trei saptamani, au fost selectati trei studenti pentru a participa la programul de internship. Acestia provin de la Facultatea de Matematica-Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, respectiv Facultatea de Calculatoare din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca.

Pe parcursul celor trei luni de practica, studentii vor fi implicati in procesul de dezvoltare software pentru realizarea unei aplicatii concrete, care va alterna cu sesiuni de training si prezentari tehnice. Proiectul propus pentru acest internship este o aplicatie de monitorizare a coletelor pentru furnizorii de servicii de curierat. Interfata web a acestei aplicatii va fi realizata cu tehnologia GWT (Google Web Toolkit), iar pentru dezvoltarea backend-ului se va lucra cu tehnologii precum Spring, Hibernate si JPA.  Din punctul de vedere al arhitecturii, aplicatia va respecta modelul SOA (Service Oriented Architecture).

Internshipul va reprezenta pentru studenti o experienta care simuleaza procesul de dezvoltare software asa cum are loc acesta intr-un context comercial. Studentii vor putea astfel sa lucreze pe baza de iteratii, ticket-uri si termene limita, experimentand totodata si munca in echipa care caracterizeaza in general aceasta activitate profesionala.

Acesta este primul program de internship Java organizat de compania jpard. Intentia companiei este de a institui un program de internship mai extins decat practicile existente la momentul actual la nivelul acestei piete, si anume de a gazdui studenti cu precadere in perioadele de efectuare a practicii obligatorii impuse de institutiile de invatamant. In cadrul jpard, scopul este de a deschide usile companiei atat studentilor care efectueaza practica obligatorie, cat si studentilor sau tinerilor absolventi dorinici de a avea un prim contact cu mediul de munca real prin intermediul unui program de internship in domeniul tehnologiei Java.

Compania jpard multumeste Facultatii de Matematica-Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai pentru sprijinul acordat si ureaza bun venit celor trei studenti in echipa.

Despre compania jpard

jpard este un furnizor de servicii software cu orientare exclusiva pe tehnologiile Java. Serviciile jpard acopera intregul ciclu al procesului de dezvoltare software: analiza, proiectare, dezvoltare software, refactorizare, optimizarea performantei, integrarea sistemelor si migrarea datelor. Expertiza jpard include domenii precum realizarea de aplicatii Java Enterprise, Digital media si Portaluri web, o directie majora a companiei fiind domeniul eCommerce, cu urmatoarele arii de expertiza:

  • Sisteme complete de eCommerce
  • Sisteme PIM (Product Information Management)
  • Sisteme CMS (Content Management Systems)
  • Sisteme CRM (Customer Relationship Management)

In cadrul jpard, oamenii reprezinta cea mai importanta valoare. Evolutia companiei este strans legata de imbunatatirea continua a competentelor si cunostintelor tuturor din organizatie. In acest context, se pune accent pe transferul de cunostinte si invatarea continua, dimensiunea companiei facilitand relatii de munca stranse, in cadrul carora fiecare membru al echipei beneficiaza de suportul necesar si fiecare aduce o contributie semnificativa.

Contact

Sorina Mone, Specialist Marketing

T: +40364 416 307

F: +40364 416 307

E: sorina.mone@jpard.com

W: www.jpard.com