A fost infiintata filiala din Romania a Platformei Tehnologice Networked European Software and Services Initiative

SIVECO Romania este unul dintre initiatorii platformei NESSI Romania

  

SIVECO Romania, Centrul PREMINV al Universitatii Politehnice Bucuresti si Universitatea de Vest Timisoara sunt promotorii platformei NESSI Romania, initiativa nationala care face parte din reteaua de platforme tehnologice NESSI – Networked European Software and Services Initiative.

Prin semnarea acestui nou parteneriat, SIVECO Romania sustine construirea unei retele de organizatii care activeaza in domeniul serviciilor software si crearea unei punti de legatura intre industrie si cercetare.

Parteneriatul cu NESSI are in vedere derularea unor actiuni comune: crearea unei zone de cunostinte in domeniul software-ului romanesc pentru a sprijini oportunitatile de colaborare, organizarea de traininguri si crearea de competente, stabilirea de grupuri de lucru pe diverse teme de interes in industria software, stabilirea unei agende strategice pentru cercetare pentru evolutia viitoare a cercetarii & dezvoltarii nationale, deschiderea de canale comune cu platforma europeana NESSI, cu membrii sai si cu celelalte platforme tehnologice (NTP), promovarea accesului global la serviciile software.

„Parteneriatul cu filiala din Romania a NESSI deschide oportunitati de participare in proiecte finantate de catre Comunitatea Europeana si creste vizibilitatea echipelor romanesti care lucreaza in domeniul serviciilor software in calitate de potentiali parteneri in proiecte colaborative alaturi de ceilalti membri NESSI”, declara Monica Florea, Director Departament Proiecte Europene in cadrul SIVECO Romania.

Primul workshop Ro-NeSSI a avut loc la Universitatea de Vest din Timisoara, pe 30 aprilie, cand s-a definit cadrul general de implementare a platformei. Ulterior, in cadrul Conferintei Nationale a Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS), orgaizate la Bucuresti, au fost comunicate obiectivele strategice ale NESSI Romania, agenda de lucru, precum si un plan de propuneri pentru call-urile din zona cercetarii-dezvoltarii.

SIVECO Romania a aderat in 2009 la Platforma Tehnologica NESSI, care reuneste 400 de membri din toata Europa – specialisti din universitati, institute si centre de cercetare, fundatii, jucatori importanti de pe piata IT.

Colaborarea cu NESSI se adauga numeroaselor parteneriate dezvoltate de SIVECO Romania cu universitati si institute de cercetare, precum si cu importante organizatii profesionale si de afaceri locale si internationale: Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei, Asociatia Informaticienilor din Administratia Publica din Romania, Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii, Camera de Comert Romano-Americana (AmCham), Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, Institutul Aspen Romania, Grupul Consultativ ISTAG al Uniunii Europene (Information Society Technologies Advisory Group), Asociatia Romania-Luxemburg Business Forum.

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2% si de 8,9% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementeaza cu succes solutiile sale la peste 1300 de clienti, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, ANIS, ARIES, AOAR, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de “Best Practice” din partea Comisiei Europene si “Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market. In 2010, compania a obtinut titlul “Winner of European IT Excellence Awards 2010” pentru implementarea solutiei IT la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.advancedElearning.com si http://rd.siveco.ro.