A avut loc forumul “ADN-ul Antreprenorial” – Craiova

Investeşte în oameni!

FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritară 3 „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”
Domeniul major de intervenţie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”
Titlul proiectului: Dialog antreprenorial pentru performanţă în afaceri
Numărul de identificare al contractului: POSDRU/92/3.1/S/59376

In data de 23 martie 2012, ora 18:00, la Casa Universitarilor din Craiova a avut loc forumul antreprenorial cu tema ”ADN-ul Antreprenorial” adresat antreprenorilor din zona Sud-Vest Oltenia.
Acest eveniment a fost organizat de catre firma Right People Solutions din Craiova, prin intermediul proiectului “Dialog antreprenorial pentru performanta in afaceri”.
Unul dintre obiectivele specifice ale proiectului este crearea unui context de dialog intre antreprenori la nivel local, interregional si transnational in vederea identificarii, transferului si promovarii bunelor practici, know-how-ului si experientei antreprenoriale. In acest sens, forumul ADN-ul antreprenorial si-a propus sa creeze un cadru de dialog care sa faciliteze schimbul de idei pe marginea întrebarii cheie – Cum poate fi pus in valoare potentialul meu antreprenorial?
Explorand propriul comportament natural (acel ADN comportamental) si analizand principalele roluri pe care trebuie sa le joace un antreprenor, au fost abordate urmatoarele subiecte:
1. Tendintele naturale ce definesc stilul antreprenorial unic fiecarei persoane
2. Rolul preferat in activitatea antreprenoriala si manageriala
3. Deprinderea focalizarii pe tariile structurale ale comportamentului natural
4. Administrarea provocarilor structurale in exercitarea rolurilor antreprenoriale (Crearea unei echipe de suport antreprenorial)
5. Uneltele și metodele folosite in valorificarea potentialului antreprenorial
Forumul a abordat subiectul intr-un mod inductiv, plecand de la experienta si nevoile participantilor, sintetizand la final cateva concluzii practice. Alaturi de o scurta si creativa prezentare a subiectului, au fost facilitate dezbaterile, exercitiile, studiile de caz si contextele de analiza personalizata.
In urma unui astfel de schimb de idei si experiente, fiecare participant…
 a dispus de un raport de evaluare a comportamentului natural, Business DNA®
 a inteles principalele roluri in care se plaseaza ca si antreprenor, precum si caracteristicile acestor roluri
 a definit care este stilul sau antreprenorial unic, cu punctele tari și provocarile sale
 a experimentat idei si persective noi si a impartasit opinii si experiente personale cu privire la valorificarea potentialului antreprenorial
La eveniment au fost prezenti antreprenori din zona Sud-Vest Oltenia, precum si reprezentanti ai partenerilor si membri ai echipei de implementare a proiectului.

Persoanele interesate sa participe la evenimentele organizate in cadrul proiectului, precum si cei care doresc informatii suplimentare, sunt rugati sa ne contacteze la adresa de e-mail: proiect_da@rightpeople.ro sau la telefon: 0755/082-251.