A aparut primul nr. al revistei din cadrul programului Unite Cultures Through Culture al Asociatiei Culturale Momentum

Acceseaza platforma online www.unitecultures.com sectiune REVISTA (da click pe poza cu reviste) si vezi primul numar al revistei in format PDF sau FLASH

Inscrie-te în programul nostru U.C.T.C. – Unite Cultures Through Culture
– Asociatia Culturala Momentum –

Daca esti elev/student/membru asociat sau voluntar al unui ONG intra pe pagina oficiala a proiectului www.unitecultures.com si aplica acum impreuna cu ORGANIZATIA/INSTITUTIA din care faci parte! Completeaza formularul si în scurt timp te vom contacta pentru a demara împreuna proiectul! Te asteptam si pe TINE sa fii parte a programului U.C.T.C – Unite Cultures Through Culture!

U.C.T.C. este un program ce doreste sa readuca in prim plan cultura, promovand arta contemporana, nationala si internationala si sa starneasca interesul pentru cultura în randul elevilor/studentilor în vederea dezvoltarii personale.
OBIECTIVUL PROGRAMULUI U.C.T.C. priveste colaborarea dintre elevi/studenti care formeaza echipe redactionale cu arie de desfasurare în institutiile de învatamânt, asociatii, fundatii de care apartin, pentru schimburi informationale si uniune culturala.

Asociatia Culturala „Momentum” s-a nascut în 2008 din dorinta unui grup de studenti de la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti (o parte colegi înca din liceu) de a se implica si de a promova tineri asemenea noua: cu initiative, talent, ambitie, cu calitati si activitati dintre cele mai diverse, din toate ramurile celor sapte arte si subcategoriile acestora.
În decurs de 3 ani de zile am reusit sa ducem la bun sfârsit o mare parte dintre proiectele noastre initiale.Am organizat evenimente pe cont propriu dar am participat si la evenimente precum ONGFest. Am cultivat colaborari pe termen lung cu institutii ca Uniunea Elena din România. În afara de partea muzicala a asociatiei, care cuprinde mai multe ansambluri de muzica atât culta cât si comerciala, treptat s-au concretizat si s-au dezvoltat o echipa foto si una de arhitectura. Revista online „Momentum” a împlinit, de asemenea, un an de activitate. În urma acestor realizari, Asociatia „Momentum” a hotarât sa lanseze un nou proiect de o mai mare anvergura. Este vorba despre U.C.T.C. – Unite Cultures Through Culture.
Ce urmareste proiectul U.C.T.C.?
• Readucerea în prim plan a culturii si a interesului pentru aceasta în randul elevilor / studentilor.
• Descoperirea importantei si necesitatii culturii traditionale in dezvoltarea personala a elevilor si a studentilor.

• Alaturarea mai multor ramuri culturale (muzica, arte plastice, fotografie, teatru, literatura, dans, film ) în acelasi context de activitate ca revista on-line, radio on-line, televiziune on-line. Crearea unei colaborari între reprezentantii mai multor ramuri culturale prin crearea unui context, al unei echipe cu aceleasi obiective: realizarea revistei on-line, radio-ului si televiziunii on-line.

• Dezvoltarea spiritului de echipa prin facilitarea colaborarii între elevi / studenti.

• Posibilitatea exprimarii elevilor/studentilor din punct de vedere cultural prin redactare – publicare de articole în revista, creare – difuzare de emisiuni radio si TV, ceea ce va permite o promovare la nivel local, national si international.

• Crearea de legaturi între institutiile de învatamânt atât la nivel national cât si international, în vederea unor schimburi cultural – informationale între elevi / studenti cât si profesori.

• Promovarea institutiilor de învatamânt, fundatiilor, asociatiilor implicate la nivel local, teritorial, national si international.

• Promovarea elevilor/studentilor si profesorilor implicate în acest proiect la nivel local, teritorial, national si international.

• Crearea unei atmosfere competitionale printr-un set de concursuri lunare (cu premii în bani, oferte de masteclass-uri, workshop-uri), pentru a încuraja elevii / studentii implicati în proiect catre profesionalism si dorinta de afirmare.

• Oferirea posibilitatii de angajare, dupa terminarea studiilor, într-una din ramurile de lucru ale Asociatiei Momentum.

• Favorizarea unui mediu prielnic în vederea descoperirii aptitudinilor artistice ale elevilor/studentilor dar si ale profesorilor.

• Organizare de seminarii, cursuri si workshop-uri periodice.

Detalii:
Vlad Mateescu

Presedinte Asociatia Culturala Momentum

004/0745.982.882
<vladmateescu87@yahoo.com>, <vlad.mateescu@asociatiamomentum.ro>
www.asociatiamomentum.ro
www.unitecultures.com