A apărut al doilea număr al revistei din cadrul programului Unite Cultures Through Culture (U.C.T.C.) al Asociației Culturale Momentum

Asociația Culturală Momentum se mândrește cu apariția celui de-al doilea număr al revistei din cadrul programului Unite Cultures Through Culture (U.C.T.C.) care este totodată și primul număr în care instituțiile înscrise în program colaborează alături de organizație la crearea ei.

“Ne bucurăm că lucrurile încep sa capete contur și că am reușit la numai o lună de la derularea programului U.C.T.C. să colaborăm cu numeroase inspectorate școlare și să avem alături de noi instituții dornice să realizăm împreună lucruri frumoase pentru elevi, copii și nu numai, și să îi antrenăm în activități care să le dezvolte abilitățile multiple pe care aceștia le au. Luna martie vine cu cel de-al doilea număr al revistei, totodată și primul număr la care participanții în program au putut să își lase și ei amprenta, reușind împreună să creăm un amalgam de povești, lucruri interesante de aflat și experiențe inedite. Luna martie aduce și o nouă imagine a platformei online a programului U.C.T.C., www.unitecultures.com, imagine care, sperăm noi, să vă fie mult mai familiarizată.  Vă așteptăm așadar să accesați platforma online pentru a vă delecta cu noul număr al revistei, și, cel mai important, să vă alăturați nouă în programul Unite Cultures Through Culture!” a declarat președintele asociației, Vlad Mateescu.

U.C.T.C. este un program ce doreşte să readucă în prim plan cultura, promovând arta contemporană, naţională şi internaţională şi să stârnească interesul pentru cultură în rândul elevilor/studentilor în vederea dezvoltării personale.

OBIECTIVUL PROGRAMULUI U.C.T.C. priveşte colaborarea dintre elevi/studenţi care formează echipe redacţionale cu arie de desfăsurare în instituţiile de învăţământ, asociatii, fundatii de care aparţin, pentru schimburi informaţionale si uniune culturală.

Programul oferă elevilor/studenților posibilitatea de a se apropia de cultură și de a se exprima prin publicarea unor articole în revistă, dar și prin producerea unor emisiuni radio și TV. De asemenea, programul U.C.T.C.  facilitează crearea de legături între instituțiile de învațământ, asociații, fundații atât la nivel national cât și internațional, în vederea unor schimburi cultural – internaționale.

Grupul țintă al programului U.C.T.C. este reprezentat de instituţiile de învăţământ pre-universitar (atât vocaţionale cât și teoretice), asociații, fundații, dar și universități care pot susține activități online. Programul este menit să promoveze cultura și să ajute tineri cu inițiativă să-și găsească o ”voce”

###

           Asociația Culturală Momentum s-a născut în anul 2008 din dorința unui grup de studenți de la Universitatea Națională de Muzică din București de a-și demonstra aptitudinile artistice, în manieră personală, alături de care să atragă tineri asemenea lor, din toate ramurile celor șapte arte și din subcategoriile acestora. Printre obiectivele asociației se numără promovarea tinerelor talente prin: organizarea periodică de concerte, formarea unei orchestre, parteneriate cu instituții culturale și vocaționale de învățământ, redactarea revistei online a asociației.

###

           Pentru mai multe detalii puteți folosi următoarele contacte:

Vlad  Mateescu – președinte

0745982882

vlad.mateescu@asociatiamomentum.ro