90% dintre tinerii care vor sa studieze in strainatate sunt acceptati pe loc, la Spot Admissions la RIUF.

Elevii si studentii romani sunt foarte bine pregatiti. Afirmatia este confirmata de procentul mare al celor care sunt acceptati pe loc de catre universitatile internationale, dar si de feedback-ul dat de expozantii care vin la RIUF (www.riuf.ro). Universitatile apreciaza nivelul de cunoastere al limbii engleze, si faptul ca tinerii care ii viziteaza cunosc foarte bine oferta lor.

In urma analizei datelor primite de la universitatile internationale care isi promoveaza oferta in cadrul RIUF, am observat ca 49% dintre expozanti spun ca tinerii romani dau dovada de o pregatire peste asteptari. Atat situatia academica (media scolara, notele de la examene), cat si temeinicia cu care elevii si studentii se documenteaza despre programele universitatilor in prealabil vizitei la RIUF sunt peste nivelul colegilor din Europa. 47% din universitati sustin faptul ca tinerii le confirma asteptarile, si doar 3% se declara nemultumite de interactiunea cu tinerii de la noi din tara.

Cea mai clara dovada a acestor procente este rata de acceptare a romanilor la scolile internationale in cadrul sesiunilor Spot Admissions. Acestea sunt interviuri de 15 minute cu reprezentanti ai institutiilor educationale, in urma carora participantul afla pe loc daca este sau nu admis. La editia precedenta RIUF, dintre toti cei care au intrat si s-au inscris pe site-ul www.riuf.ro pentru a participa la aceste interviuri, 90% au fost admisi pe loc.

Desi nivelul academic al vizitatorilor RIUF este foarte bun, nu acelasi lucru il putem spune si despre situatia financiara, intrucat doar un procent de 30%  pot sa is finanteze studiile la universitatea dorita.

Vestea buna este ca anul acesta, vor organiza interviuri si scoli din Danemarca, scoli ce ofera sansa de a studia gratuit (taxe de scolarizare zero) oricarui cetatean european. Cei interesati se pot intalni cu KEA – School of Design and Technology si Lillebaelt Academy la Bucuresti pe 12 si 13 martie, la Timisoara pe 15 martie si la Iasi pe 17 martie.

Alta premiera pentru acest an este faptul ca in programul de Spot Admissions participa 10 scoli ce ofera programe de studiu atat pentru master, cat si pentru licenta, din Marea Britanie, Olanda, Danemarca si Grecia.

“Atat standardele universitatilor din Marea Britanie cat si cele ale institutiilor din Olanda sunt foarte ridicate. Recomandarea noastra pentru cei interesati de institutii cu traditie in invatamant sunt scolile britanice, iar pentru cei ce isi doresc un invatamant mai practic si cauta un mediu multicultural, recomandam Olanda”, declara Alexandru Ghita, presedinte al Grupului EDUCATIVA, organizator al Targului International de Universitati RIUF.

Pentru cei ce se bazeaza pe sansele lor de a obtine o bursa, atat pentru studiile de licenta cat si pentru cele de master, City College din Grecia participa de asemenea la aceste sesiuni de interviuri rapide. Alaturi de ei, Fundatia Dinu Patriciu, Cotrugli Business School si Duisenberg School of Finance vor veni la RIUF ca sa te ajute cu finantarea studiilor.

“Experienta acestor interviuri este cu adevarat unica; in 15 minute oricine poate trece prin emotiile admiterii la facultate. In plus, discutia cu un reprezentant international este un factor motivational pentru cei ce doresc sa studieze in strainatate”, declara Bogdan Kochesch, Director General al Grupului EDUCATIVA.

Romanian International University Fair – RIUF va avea loc pe 12-13 martie la Bucuresti, pe 15 martie la Timisoara, si pe 17 martie la Iasi. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul evenimentului: www.riuf.ro.

Partenerii media ai evenimentului sunt: 9AM, Wall-Street, Kudika,  eJobs, Studentie.ro, Bestresource.ro, Codrosu.ro, Evenimentestudentesti.ro, Revista Cariere, Comunicatedepresa.ro, Romania Libera, SapteSeri, Oopsmedia, Hipo.ro, Lumebuna.ro, OKIAN, Ambition. Partenerii educationali ai evenimentului sunt CampusFrance, British Council, DAAD, Comisia Fulbright, LSRS, GRSPSociety, Ministerul Educatiei si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

EDUCATIVA este un grup de companii si organizatii non-guvernamentale ce dezvolta proiecte, produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala. Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati.

Andrei Hanganu

PR & Marketing Manager

EDUCATIVA Group

Tel: 0755.075.841

E-mail: andrei.hanganu@educativa.ro

Web: www.educativa.ro www.riuf.ro